**KLAAR**                Zweden (Slot)

Zweden (Slot)


Verslag van vrijdag 18 mei


Beste sportvrienden,

Om 4 uur liep de wekker af. Best wel vroeg als je er pas om 24.00 uur in je bed ligt. Maar toch was iedereen er op tijd uit. Er werd deze keer geen ontbijt genuttigd, en om 4.30 uur zaten we op het water.


Het is geweldig om in Zweden te vissen. Je kunt hier nog genieten van de stilte. Je hoort de vogels fluiten, een specht hoor je op een boom hameren en in de verte hoor je een koekoek. Ver weg van een druk Nederland, bedenken we ons hoe fijn het is hier te mogen vissen. De stilte wordt alleen verstoort door het plonzen van onze jerkbaits.

                       

“De laatste avond. Wel even slikken…..”

We vissen weer langs de rietkragen en vangen af en toe een snoekje. Er breekt een hevige regenbui los, terwijl we onderweg zijn naar de volgende stek. Ook bliksemt het in de verte, maar na een kwartiertje is alles weer voorbij. Af en toe valt er deze dag nog wat regen bij een temperatuur van 16 graden. Het water in de baaien is 14 graden en er waait een oostelijke wind kracht 3. Hans vist met een kleine uitvoering van de Darter. Hij werpt in tot vlak tegen een rietkraag en de jerkbait wordt meteen met veel geweld door een snoek gegrepen. Mis, de snoek duik er twee seconde later weer op en weer mis. Maar bij het derde schot van de snoek is het toch raak! Adembenemend en als bonus nog een lengte van 96 cm, niet slecht. Robert en Frank hadden een goede baai gevonden. Samen vingen ze er ruim 40 snoeken. Totaal hadden we met zijn vieren 69 snoeken, deze laatste dag.

                       

“Deze vis zorgde voor adembenemende actie…”

Terug kijkend op een week Zweden kunnen we de volgende conclusies trekken. Het gebruik van een eigen boot heeft vele voordelen. Je kan je snel verplaatsen en veel verschillende stekken af vissen. Ook verder afgelegen stekken kunnen snel worden bezocht. We hebben in deze week ruim 300 km gevaren en zonder onze snelle boten hadden we deze resultaten nooit gehaald. De enigste nadelen van een eigen boot meenemen zijn de lange reis afstand en vooral de net onder water liggende rotsblokken die de boot onherstelbaar kunnen beschadigen. Dus zorg voor een gedetailleerde waterkaart die in haast iedere Zweedse winkel te koop is.Tenslotte nog wat andere tips naar aanleiding van onze ervaringen. Zorg voor gevarieerde kleding, want wij hadden de hele week mooi weer 15 a 20 graden en veel zon. Vorig jaar echter, hadden we de hele week regen met een temperatuur tussen de 2 en 5 graden. Vis je kunstaas bijvoorkeur jerkend met tussenpozen binnen. Bij gewoon binnendraaien krijg je veel volgers en weinig aanbeten. Tenslotte nog onze persoonlijke top drie van het favoriete kunstaas in Zweden.

Mark; 1e Darter (zilver), 2e Zalt 6’ (baars) 3e : Bill Lewis drijvende Rat-l-Trap(red head).
Frank; 1e Darter (fluor rood) 2e Zalt6’ (bauw/wit) 3e Pako S (blauw).
Robert; 1e Eigenbouw jerkbaits 2e Robbait (geel) 3e Ready-bait(zwart) .
Hans; 1e Bomber Mulet (red head), 2e Zalt6’ (parot) 3e Crane 206 (zilver zwart).

                       



Met 303 gevangen snoeken in 7 visdagen met 4 man kunnen we terug zien op een zeer geslaagde week. Totalfishinglezers bedankt voor de belangstelling, Zweden bedankt voor de gastvrijheid en wie weet tot een volgende keer! Mark, Hans, Frank en Robert.

ANDEREN LAZEN OOK