**KLAAR**                Zweden (deel 4)

Zweden (deel 4)


Beste sportvrienden,

Gisteravond hebben we het ons gemakkelijk gemaakt en zijn we uit gaan eten. Onze Zweedse maaltijd viel niet tegen. En nog een voordeel, we hoefden de afwas niet te doen. Maar die van eergisteren stond er helaas nog.


Deze morgen een andere start. Frank had de moed gehad om op 4.30 uur op te staan, en het goud van de ochtendstond op te zoeken. Hij kon gaan vissen in de eerste regenbuien die we tot nu toe gehad hebben. Kletsnat verscheen hij aan de ontbijt tafel, maar wel met reeds 7 snoeken op de teller. Waarvan een van 95 en een van 93 cm, zeg maar het betere formaat.

                       


“Het blijven mooie vissen die Zweedse snoeken…”

Deze keer geen uitgebreid ontbijt, maar een snelle start richting water. Frank viste vandaag met Mark in de boot. Robert en Hans vormden het 2e koppel. We hadden besloten om in onze eigen baai te gaan vissen. Ons huisje ligt namelijk aan een grote baai. Tot nu toe hebben we hier alleen de eerste dag gevist. En daarna hebben we alleen maar verre stekken bezocht. In deze baai liggen grote rietkragen met een diepte van 1 tot 2 meter voor het riet.

                       


“De cursus: “Hoe leer ik netjes eten” zou voor deze snoek niet verkeerd zijn..”

Al jerkend hebben we de rietkragen afgevist. Wat opmerkelijk was net zoals afgelopen dagen, dat de snoek geconcentreerd bij elkaar lag. Zo ving je er een paar, en zo weer een hele tijd niets. Totaal pakten Frank en Mark daar 7 snoeken. Robert en Hans deden het goed met 21 stuks. Zeer opmerkelijk was de vangst van een regenboogforel van 50 cm door Mark aan een Cicada bladpilker.

                       


“Een leuke verrassing voor Mark…”

Er werd een tijdje gestopt voor een bezoekje aan de plaatselijke hengelsportzaak. Daar werden weer de nodige pluggen ingeslagen. Ook vulden we onze magen, met overheerlijke hamburgers. Besloten werd om vanavond eens door te vissen tot aan het schemer. Dus aan het begin van de avond zaten we weer terug in onze baai. Met zijn vieren vingen daar in de avond 14 snoeken. De grootste snoek was 94 cm, gevangen aan de Darter. Het was al donker toen we weer naar de trailerhelling terugkeerden.
Helaas is morgen al weer onze laatste dag, maar we gaan er nog voor. De bedoeling is een vroege start te maken. Maar of iedereen zo vroeg uit de veren is… Groeten uit Zweden en tot morgen voor ons laatste verslag.

 

ANDEREN LAZEN OOK