**KLAAR**                Zweden (deel 3)

Zweden (deel 3)


Beste sportvrienden

Nadat Mark en Robert voor een overheerlijk ontbijt hadden gezorgd, verlieten we ons ruime en prachtig ingerichte boshuisje op weg naar de trailerhelling, amper 500 meter verder. Ons huisje ligt op slechts 200 meter afstand van het viswater in een bosrijke omgeving. De boten staan altijd klaar en ingericht geparkeerd voor onze tijdelijke verblijfplaats. Via de laptop hebben we op de site gekeken of de foto’s en tekst goed waren doorgekomen. Het blijft ons verbazen dat we dit allemaal dagelijks digitaal kunnen versturen via een verbinding met een mobiele telefoon.


                       


“Zonder goede kaart en/of GPS ben je maar zo verdwaald”

Na de plaatselijke waterkaarten goed bestudeerd te hebben, zochten we vandaag onze stek ruim 20 km van de trailerhelling. Na een goed halfuur varen en de ondiep liggende onderwater rotsen getrotseerd te hebben, bereikten we onze bestemming en begon onze dagelijkse snoekenjacht. De omgeving en de vangsten vielen hier nogal tegen, en na een uurtje hadden we het hier wel bekeken. We keerden weer terug in de richting van de meer vertrouwde stekken. We zagen het vandaag wel zitten qua vangsten, want in tegenstelling tot de voorbije dagen, was het bewolkt weer en stond er een mooie kabbel op het water.

                       


“Onze menukaart voor de Zweedse snoek”

Wij vissen iedere dag in een andere samenstelling. Eerst probeerden wij (Frank en Hans) het in een baaitje dat omringd was met riet. Hier vingen we in ruim 2 uur 20 snoeken. Daarna hebben we tot aan de avond soortgelijke oevers en baaitjes bevist. In totaal vingen wij tweeën 33 snoeken op Zalt pluggen en jerkbaits. We misten ook minstens evenveel snoeken. Vaak lag de oorzaak bij onszelf omdat we de aanstormende snoeken op ons kunstaas zagen knallen, waardoor we uit een reflex direct aansloegen, in plaats van nog even te wachten tot de snoek ons kunstaas tussen de kaken had genomen. Wij hebben vandaag weer ondervonden dat het aangeboden kunstaas traag dient gevist te worden om snoek te vangen.

                       


“Marc met een mooi getekende vis”

Robert en Mark hadden vandaag 18 snoeken gevangen. Bij Robert ontbrak echter het tikkeltje geluk, want bijna was zijn eerste Zweedse metersnoek een feit. Deze snoekdame pakte met een enorm schot zijn zelfgemaakte, sigaarvormige jerkbait. Zij was echter maar nipt gehaakt en kort bij de boot schoot zij los. Dat we in een prachtige en natuurlijke omgeving verblijven stellen we bijna dagelijks vast. Diverse broedende eenden, ganzen en zwanen hebben we al mogen aanschouwen, maar ook niet alledaagse dieren en vogels, zoals herten, dassen, hagedissen en een grote zwarte specht.

De plannen voor morgen zijn het uitvissen van onze eigen vertrouwde grote baai. Robert zal hierover morgen meer weten te vertellen. Met de sportgroeten van ons allemaal uit Zweden.

ANDEREN LAZEN OOK