**KLAAR**                    Zunnebeld - Zwolle

Zunnebeld - Zwolle

In 1926 geleden werd Zunnebeld hengelsport in Zwolle opgericht door Doris Zunnebeld, de grootvader van de huidige eigenaar Henk Zunnebeld. Vroeger bestond de handel nog uit postduiven, eieren en vogels en in de loop der jaren is Zunnebeld uitgebreid tot een van de grootste dierenspeciaalzaken met hengelsport van Zwolle en wijde omgeving.

In 1926 begonnen met 50 bescheiden vierkante meters, nu anno 2002, 2 verdiepingen en zo’n 750 vierkante meter waarvan 1/3 hengelsport. Dit heeft de nodige verbouwingen met zich meegebracht; de laatste 3 jaren zijn er drie verbouwingen geweest. ,,Het is gewoon een kwestie van doen’‘, aldus Henk Zunnebeld.


Wij willen de sportvissers optimaal informeren…

In de winkel staan ze met 3 vaste krachten en 7 parttimers voor u klaar. Met name Bernard is de expert op het gebied van de hengelsport. Hij is dan ook continu bezig met het assortiment, om dat zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de behoeften van de sportvisser. Bernard vist zelf al vanaf zijn vijfde jaar op alle mogelijke manieren. ,,Je moet natuurlijk wel op de hoogte blijven van wat er allemaal speelt in de hengelsport. Jammer genoeg ontbreekt me vaak de tijd om nog meer te vissen, maar we doen er alles aan om de vissers optimaal te kunnen informeren over de goede materialen en de methoden”, aldus Bernard.

Hengelsport Zunnebeld heeft een zeer uitgebreid assortiment. Op de eerste verdieping kun je alle stretchers, tenten, paraplu’s en nog vele andere grote producten op je gemak bekijken. Verder vind je hier bijna alles op het gebied van witvissen, roofvissen, karper, vliegvissen etc. Een assortiment waar menig visser van onder de indruk zal zijn.
Vorig jaar zijn ze ook begonnen met het Jeugd Hengel Festival. Zij organiseren dit in samenwerking met de hengelsportvereniging Zwolle. Aan zo’n dag kunnen maximaal 150 kinderen meedoen. Er zijn 50 begeleiders aanwezig die de kinderen met alles helpen. Henk Zunnebeld;,,De jeugd is de toekomst en we moeten de hengelsport positief onder de aandacht blijven brengen. Tevens is het leuk om te zien dat er veel meisjes meedoen aan het Festival.’’ Aan het einde van de dag is er zelfs een heuse prijsuitreiking, dat voor iedereen erg spannend is.

Henk en Bernard willen er nog een kleine 40 a 50 vierkante meter hengelsport bijbouwen, en dan is het voorlopig wel even genoeg.


Ook het assortiment kunstaas is zeer compleet

Bent u ook benieuwd geworden naar deze uitgebreide hengelsportzaak met uiterst vriendelijk en behulpzaam personeel dan is een bezoek zeker de moeite waard. U vindt Hengelsport Zunnebeld in de Van Karnebeekstraat 73 in Zwolle. Tel: 038-421 5897 of kijk op www.zunnebeld.nl

ANDEREN LAZEN OOK