**KLAAR**                  Verslag dag                   8 in Zweden

Verslag dag 8 in Zweden


Goedemorgen beste visvrienden van Total Fishing
We zijn gistermorgen om 6.00 uur opgestaan om naar een groot meer te gaan waar Aad en John twee jaar geleden al een keer hadden gevist. Het weer was ontzettend mooi en de verwachtingen waren hoog gespannen.


Na een rit van anderhalf uur door wederom schitterende natuur waarbij we weer vossen, elanden en vele reeën hebben gezien kwamen we aan bij het meer. De boten waren weer snel te water gelaten en om 8.30 waren we startklaar om de grote snoekdames te lijf te gaan.

                       


“De boten lagen weer snel in het water…”

Zoals altijd werd er van tevoren afgesproken om ons direct over het meer te verspreiden en met diverse soorten kunstaas aan de slag te gaan. Om 12.00uur zouden we halverwege het meer met z’n alle een hapje eten en de ervaringen uitwisselen, dus zo gezegd zo gedaan.

Ton en Albert gingen zoals gewoonlijk met kleine jerkbaits aan de slag en vingen al gauw een aantal vissen, het formaat van deze vissen liet echter te wensen over. Ook de rest van de groep ondervond hetzelfde, vis genoeg, alleen het formaat!

Om twaalf uur, na het eten, werd besloten dat twee boten zouden gaan trollen op een diepte van ongeveer 4 a 5 meter en Ton en Albert zouden blijven jerken echter nu strak tegen de rieten omdat ze daar snoek hadden zien jagen.

Zowel trollend als werpend bleven we vis vangen maar nog steeds geen grote vissen. Op een gegeven moment dreven Aad en John een klein baaitje in waar het vol stond met rietstoppels en een diepte van nog geen meter water. Wat opviel was dat de watertemperatuur hier 16 graden bedroeg, ongeveer 6 graden meer als op het grote water. Aad had het na een aantal worpen in deze baai wel gezien, maar volgens John vingen ze op de visvideo’s van Canada ook altijd op zulke stekken, heerlijk zo’n rijke fantasie. Na een worp of 25 waarbij Aad al een bakkie koffie op had lukte het John dan toch, op een geheel onverwacht moment storte een snoek van 95 cm zich op zijn small darter, op nog geen meter van de boot kwam de snoek volledig uit het water en dat op een diepte van 70 cm. Weer zo’n moment waarbij je het formaat van alle voorgaande vissen vergeet en het een uur duurt voordat je hartslag weer op peil is.

Om de dag kort samen te vatten, het was een schitterende dag waarbij alleen het formaat van de vissen een beetje tegenviel. Het meer waar we op visten was echt schitterend met dieptes van 11 tot 15 meter, het water glashelder maar wel een beetje theekleurig. De snoeken uit dit meer zijn heel donker van kleur en hebben een prachtige tekening. Helaas hebben we geen digitale foto van de snoek van John kunnen maken omdat de camera in de verkeerde boot lag en de vele ondiepten het niet mogelijk maakte om hem even op te halen. We hebben echter wel een van de vele kleine snoeken op de foto gezet.

                       


“Veel snoek van dit formaat..”

Vandaag denken we er aan om nog een keer op de Scherentuin te gaan vissen. We gaan zo eerst op het gemak ontbijten en dan zien we het wel.

De groeten uit Zweden en tot morgen!


Ton Wolfs

Vraag voor de verloting.
Hoeveel snoeken vangt Ton in totaal gedurende deze trip naar Zweden? Stuur je antwoord voor 20 mei a.s. naar info@totalfishing.nl en maak kans op een van deze bijzondere jerkbaits!

 

 

 

ANDEREN LAZEN OOK