**KLAAR**                          Verslag               1e Selectiewedstrijd N.

Verslag 1e Selectiewedstrijd N.K. Forelvissen (B.B.T.C.)
Forellenvijvers ’t Mun

Op zaterdag 18 september wordt de grote finale gehouden van de
“ Nederlandse Kampioenschappen Forelvissen (B.B.T.C.) 2004”.
Elke deelnemende forellenvijver mag de 5 beste forelvissers selecteren door middel van één of meerdere selectiewedstrijden. Van alle 12 vijvers zullen de beste 5 forelvissers samenkomen om daar te strijden voor de titel: “Beste forelvisser van Nederland”.

Forellenvijvers ’t Mun heeft op 13 maart jl. haar eerste selectiewedstrijd gehouden. Er werd op 2 vijvers gevist waarop in totaal zo’n honderd zalmforellen uitgezet werden. Vooraf zaten de vijvers al goed vol met veel vis, dus de vangkansen waren erg groot. Dat bleek ook al snel toen er voor het eerst om 08.30 uur werd ingegooid. Er werd totaal 3 keer gewisseld, dat betekent dat de vissers allemaal op 4 verschillende plaatsen kwamen te zitten. Hierdoor nam de toevalsfactor sterk af.

Om 10.30 uur was er een pauze en gingen de vissers naar binnen om een broodje rookworst en een kopje koffie te nuttigen dat gratis door forellenvijvers ‘t Mun werd aangeboden. Nadat iedereen voorzien was, werd er voor de tweede keer vis uitgezet. De vissers gingen weer de vijvers op met in hun achterhoofd zichzelf bij de beste vijf vissers te plaatsen, zodat ze een gunstige positie innemen om zich na de laatste wedstrijd te kwalificeren voor de grote finale. Nadat de vis weer was uitgezet werd de vis al weer vrij snel uit de vijver getrokken. Er waren hier en daar al wat kanshebbers zichtbaar.

Dhr. K. Jamad en dhr. H. Dipo stonden er behoorlijk goed voor. Rond 11.30 uur haalde Dhr. B. van den Brink er een zalmforel uit van zo’n 5 pond, waarmee hij zichzelf ook in een goede positie stelde om hoog te eindigen. Om 13.00 uur klonk het laatste belsignaal en de (zalm)forellen werden gewogen. De vissers konden niet zien hoeveel kilo’s ze bij elkaar hadden gevangen, dus het bleef zeer spannend tot de prijsuitreiking. Om 13.30 uur was de prijsuitreiking in het visserscafé daar werd bekend dat Dhr. H. Dipo de eerste selectiewedstrijd had gewonnen met een totaal gewicht van 7,400 kg. Daarmee maakt hij een goede kans om zich te kwalificeren voor de grote finale op zaterdag 18 september 2004.

Er worden in totaal 3 selectiewedstrijden gehouden op forellenvijvers ’t Mun te Appeltern, waarvan de beste 2 wedstrijden tellen. Eén wedstrijd mogen de vissers dus laten vervallen. Dit kan komen door afwezigheid, maar je kunt ook een keer een slechte dag hebben. Iedereen kan dus nu nog meedoen en maakt ook nog alle kans om zich via Forellenvijvers ’t Mun te kwalificeren voor de “Grote finale van de Nederlandse Kampioenschappen Forelvissen (B.B.T.C.) 2004”.

U kunt zich iedere dag tussen 08.00 – 17.00 uur voor de volgende wedstrijd telefonisch inschrijven. Voor meer informatie over onze forellenvijver kunt u de website raadplegen www.mun.nl en voor de volgende kwalificatiewedstrijden kunt u kijken in de rubriek evenementen op Total Fishing. Klik hier voor meer info tot 1 juni a.s.

De top 10 na de eerste 1e selectiewedstrijd:

1) Hennie Dipo 7,400 kg. 6) H. Heesters 3,550 kg. 2) Kit Jamad 7,100 kg. 7) Dhr. Anzadanil 3,500 kg. 3) Bjorn v/d Brink 6,400 kg. 8) M. Dereij 3,350 kg. 4) S. Bhoewar 4,750 kg. 9) W. Klerks 3,300 kg. 5) Dhr. Leensvaart 3,700 kg. 10) J. van Maassen 3,200 kg.

                       


 

 


ANDEREN LAZEN OOK