**KLAAR**              Rivierbaars                 terug van weggeweest.

Rivierbaars terug van weggeweest.

Door Piet Driessen

Daar de laatste week de watertemperatuur naar boven is gegaan zijn de baarzen op onze Nederlandse rivieren weer actief geworden en dus weer aardig te vangen. Enkele tips als je het een keer wil proberen op de rivierbaars.

                       


Vis vanuit de oever, dan heb je geen last van het geschommel in je boot door de drukte van alle watersporters nu in de vakantie. Per slot van rekening staat 90% van de baarzen nu kort in de oever en waarom dan moeilijk doen als het gemakkelijk kan.

Neen niet te veel kunstaas mee, een spinner maatje 2 of 3 of wat kleine plugjes zijn voldoende. Vis vooral de oevers af en niet dieper dan 1 meter.

                       


“Niet meer materiaal meenemen dan wat in 1 tasje past”

Plaatsen waar veerpontjes liggen, beken die in de rivier komen en alle binnenbochten nooit overslaan. Ook de plaats waar boeien liggen blijven topstekken, daar er altijd een afwijking in de boden zit op deze plaatsen.

                       


“Waar veerpontjes liggen zijn altijd goede baars stekken”

Donker weer, donker kunstaas en licht weer licht gekleurd kunstaas.
Troebel water, felle kleuren en helder water goud of zilverkleurig kunstaas.

                       


Een hengel vanaf 2 meter lengte en een 10 ponds dyneema of 20.00 nylon is prima geschikt voor deze visserij. Vergeet niet een dun stalen onderlijntje daar er ook een snoek kan toeslaan op je aas.

Veel baarsplezier langs de rivier!

ANDEREN LAZEN OOK