**KLAAR**                  Reisverslag                   Zweden (slot)

Reisverslag Zweden (slot)


Goedemorgen sportvrienden, hier ons laatste verslag vanuit Zweden….
Vandaag zijn we weer allemaal naar een andere plek in de Scherentuin geweest. Aad en John begonnen direct redelijk te vangen maar na 12.00 uur lieten de vissen het helemaal afweten.


Krijn en Liekele waren 20 kilometer hogerop in de baai gaan vissen, op deze plaats staan rietkragen zo ver je kunt kijken echt wederom een schitterend gebied om te vertoeven. In de morgen vingen ze niets maar rond 13.00 uur begonnen ze goed vis te vangen met voor Krijn nog een hele sterke vette dame van 97cm. Ton en Albert waren naar de baai gegaan waar Ton zijn vis van 118 cm ving, in de overtuiging dat hij zijn record nogmaals ging verbreken helaas ze vingen wel vis, maar geen grotere.

Nu terugkijkend op de afgelopen dagen vissen, zetten we even een aantal dingen op een rij.

We hebben met zijn zessen ongeveer 250 vissen gevangen wat ik persoonlijk niet erg veel vindt aangezien ik twee jaar terug met John samen in een week tijd bijna 170 vissen ving. Het is echter wel zo dat we veel verschillende wateren hebben bevist en ik ben er dan ook van overtuigd dat als we ons bijvoorbeeld hadden geconcentreerd op bekende stekken rond Vastervik we dit aantal makkelijk hadden kunnen verdubbelen. Spijt hebben we hier zeker niet van want we zijn het er met z’n allen over eens, er is niets mooier als de spanning van een nieuw water en een nieuwe omgeving. Ook was dit jaar het gemiddelde formaat van de snoeken groter met veel vissen van rond de 90 cm.

                       


Albert met een snelle Zweedse..”


Mocht je door alle verhalen van ons ook van plan zijn om een keer een soortgelijke trip te maken besef dan a.u.b goed dat het ook in Zweden zeer taai kan zijn, visloze dagen komen ook hier voor. Besef heel goed dat als je geen groot water in Nederland bent gewend het heel moeilijk kan zijn om hier een visje te vangen, het beste kun je dan voor de eerste dag of dagen een gids inhuren wat wel weer hoge kosten met zich meebrengt, want je bent al gauw € 230 per dag kwijt. Maar als je het geduld hebt om veel tijd te investeren en een echte doorzetter bent is het hier echt schitterend en kun je mooie dingen meemaken. Zorg als je met je eigen boot gaat voor alle veiligheidsmaatregelen zoals bijvoorbeeld zwemvesten, GSM telefoon en goede gedetailleerde waterkaart. Ook kan het moeilijk zijn om op zulke grote wateren je weg terug te vinden zeker tijdens slechte weersomstandigheden. Onze boot was voorzien van een Lowrance GPS/dieptemeter en ik moet zeggen dat geeft een heel veilig gevoel.

Mijn mooiste ervaring deze vakantie, maar ik ben ervan overtuigd dat we er allemaal één hebben gehad, was toen John en ik in een windstille baai aan het jerken waren. Onder de boot stond 5 meter water een het was zo helder dat je de bodem kon zien. John was zijn jerkbait rustig met korte tikken aan het binnenvissen en liet deze op ongeveer 5 meter van de boot stil in het water hangen. Plotseling uit het niets schoot er een mooie snoek op de jerkbait, echter de vis miste de jerk totaal. De vis zwom een paar meter weg en bleef stil liggen met zijn ogen gericht op de jerkbait. John gaf een kleine tik met de hengel en als een pijl uit een boog schoot de snoek weer op de jerk dit keer miste hij niet en lag even later bij ons in de boot. Schitterende momenten die je na de vakantie nog lang bijblijven en er voor zorgen dat je direct alweer begint te denken aan je volgende trip. Dus u bent gewaarschuwd het kan verslavend werken maar schaadt de gezondheid gelukkig niet.

                       


“We kunnen terug kijken op een fantastische visvakantie..”


Dan nog even ons favoriete kunstaas van de tweede helft:

Krijn

- Robbait
(zilver/zwart)
Liekele - Robbait (firetiger) John - Robbait (zilver/zwart) Aad
- Robbait (zilver/zwart) Albert
- Darter (baars) Ton - eigenbouw (blauw/wit)

Oké dat was het dan voor deze keer, ik hoop dat jullie alles met veel plezier hebben gevolgd en wie weet komen we elkaar een keer tegen op het water van de Scherentuin of één van de vele schitterende Zweedse meren. Mochten jullie nog vragen hebben stuur dan even een e-mail naar total fishing en dan zorgen wij dat je een antwoord krijgt.

Veel visplezier voor het nieuwe seizoen en denk erom “catch and release”

Groeten van Krijn, Liekele, Albert, Ton, John en Aad

 

 

ANDEREN LAZEN OOK