**KLAAR**            Reis naar het Amazonegebied           (BraziliĆ«)

Reis naar het Amazonegebied (Brazilië)

                       

Brazilië is een gigantisch groot land met ongekende mogelijkheden in verband met de sportvisserij.Het land waar s’ werelds bekendste rivier stroomt: de Amazone. De Amazone en zijn bijrivieren herbergen tal van vreemde en onbekende vissoorten. De concurrentiestrijd tussen de verschillende vissoorten is dusdanig groot dat het spreekwoord “ eten of gegeten worden” hier meer dan van toepassing is.

               
De meeste vissoorten zijn uitgerust met een stevig gebit zodat grote,harde of taaie prooien geen probleem vormen.Een bekend voorbeeld hiervan is de Piranha,een snelle agressieve rover die alles wat eetbaar is aanvalt. Minder bekende vissoorten zijn de Matrinxa, Pacu, Bicuda en de Aruana. Ook diverse meervalsoorten bevolken deze wateren.Naast al deze species leeft hier ook s’werelds grootste zoetwatervis namelijk de Pirarucu.

Een van de grote trekpleisters van het Amazonegebied is de Peacock Bass, een prachtig gekleurde baarsachtige vis.Zijn voorliefde voor oppervlakteaas en de daardoor schitterende aanbeten maken deze vis tot topatleet nr 1 .De schitterende flora en fauna van dit gebied maken het vissen tot een onvergetelijke belevenis.

In oktober 2003 zullen we voor de tweede maal gedurende 2 weken naar dit sportvisparadijs afreizen. De exacte vertrekdatum zal u later worden meegedeeld. Wat betreft de planning i.v.m de indeling van onze twee weken zijn er verschillende opties.

Tijdens de eerste week kan er gevist worden op het meer van Balbina .Dit immens grote meer situeert zich op ongeveer 150 Km van Manaus. We logeren aldaar in een klein hotel (voorzien van airconditioning) aan de rand van het meer.

Dit meer is een uitstekende plek voor een eerste kennismaking met de oerkracht van de Peacock Bass. De omgeving waarin gevist wordt is een ondergelopen deel regenwoud waarbij uit het water stekende boomstronken het actieterrein vormen van de Peacock Bass.

                                                                       

We vissen hier vooral met oppervlakte aas en kleinere pluggen type Rapala Magnum Floating 9-11 cm. De waterdiepte varieert van 20 cm tot +/- 5 meter.Naast de Peacock Bass is hier ook een enorme populatie Piranha’s aanwezig. U kan hier vissen tot een gewicht van +/- 4 kg verwachten. Wat de tweede week betreft, kunnen we met het moederschip ( 30 meter lang ) voorzien van de nodige bijbootjes vertrekken richting Rio Negro en zijrivieren. De vaarroute almede de te bevissen rivieren worden ter plaatse bepaald in functie van de waterstanden. Hier komen we terecht in de groene long van moeder aarde.

Het vissen gebeurt hier eveneens per 2 .Voor de gezelligheid en de veiligheid blijven meestal 2 a 3 boten in elkaars buurt. S’avonds word er gegeten en geslapen op het moederschip. Deze boot is voorzien van alle comfort (douche water en airco). In functie van de visresultaten word er s’avonds beslist de volgende dag in hetzelfde gebied te vissen of verder stroomopwaarts te trekken. Elke visboot krijgt naast een lunchpakket voor s’middags tevens een visgids mee zodat dat verloren varen uitgesloten is. Voor de hengelaars die nog niet helemaal vertrouwd zijn met oppervlakteaas,geen probleem Marc en Benny staan steeds voor u klaar met raad en daad.

                                                                       

De benodigde hengels,pluggen en vistechnieken zullen uitvoerig besproken worden tijdens een tripvergadering die gehouden zal worden 1 maand voor vertrek (exacte datum volgt later).

De prijs voor deze veertiendaagse unieke viservaring is 2250 Euro per persoon d.w.z vliegtuigreis, eten, accomodatie, boten, gidsen, vervoer ter plaatse en non-alcoholische dranken zijn inbegrepen.

Wanneer tijdens de tripvergadering besloten wordt nog verder afgelegen gebieden te bezoeken kan er eventueel een extra toeslagberekend worden.
Voor bijkomende informatie kan u steeds terecht bij Benny Muiselaar, tel: 0032 477 273 419.

Tot later Marc & Benny

 

ANDEREN LAZEN OOK