**KLAAR**              Recordvis

Recordvis

De wildernis, rivieren en meren in het mystieke verre Oosten laten bij veel sportvissers het hart sneller kloppen. De vismogelijkheden in Thailand bv. zijn zeker de moeite waard en vooral de (gemiste) aanbeten van de verschrikkelijke Snakehead bezorgen veel sportvissers nog steeds nachtmerries.

                       

Schitterende natuur in Thailand

Ook in Amerika is deze vis in verschillende wateren gesignaleerd hetgeen werd veroorzaakt door illegale uitzettingen. Door de overheid is inmiddels op typische Amerikaanse wijze de jacht op deze vis geopend, inclusief posters met “Wanted” en bijbehorende foto. Emotionele mensen op t.v. die vrezen voor de levens van hun kindertjes. De tijden van het Wilde Westen lijken daar ook weer terug te keren, maar dan op visgebied. Dit alles dankzij de “slangkopvis”.

Een andere aansprekende vis in Thailand is de Siamese karper. Wellicht heeft u er al eerder een in het echt of op een foto gezien. Jean-Francois Helias en zijn vrienden hebben er in Thailand al de nodige op de foto kunnen zetten met voor karperbegrippen zware gewichten. Zondag 1 september j.l. werd in Thailand door twee lokale beroepsvissers een enorme Siamese karper gevangen. Zij vingen deze vis met hun netten (een soort van zegen) in de Chaopraya rivier. Het gewicht werd vastgesteld op maar liefst 107 kilo! Met zo’n vis kom je zelfs daar nog in de krant en het halve dorp(je) was uitgelopen om de (dode) vis te bewonderen. Wilt u meer weten over de vismogelijkheden in Thailand kijk dan eens op de site van Jean-Francois Helias: www.anglingthailand.com


                       




ANDEREN LAZEN OOK