**KLAAR** NKS-Mooie Nel wedstrijdkalender

NKS-Mooie Nel wedstrijdkalender

Zondag 9 juni werd in het kader van het NKS kampioenschap de jaarlijkse wedstrijd op de Mooie Nel gevist. Paul Goedvolk heeft de organisatie zo goed voor elkaar dat hij zelfs ieder jaar schitterend weer weet af te dwingen.

                       


Eric Marteijn met een mooie vis van 88,5 cm

Zijn de vissers nu al 2 jaar achter elkaar bijna van het Gooimeer afgewaaid, het weer op de Mooie Nel was nu weer top en het leek bijna een vakantiekamp met goede sfeer en een perfecte organisatie tot in het kleinste detail. Dat maakt het vissen er wel plezieriger op. Ook in de controleboten een nieuw gezicht. Harm Senten controleerde op een professionele manier de gevangen vis en dat is voor de visser ook wel prettig als je net op een goede stek ligt en de boel niet wil verstoren. Er deden in totaal 60 boten mee die ruim 70 vissen vingen. Ook dit jaar weer veel vis met een grote gemiddelde lengte. In de categorie grootste snoekbaars waren de 9 grootste vissen allemaal boven de 70 cm. En dat zijn maten waar je wat aan hebt. De grootste vis werd gevangen door J.Plemp met 90,5 cm. Tweede werd Eric Marteijn met 88,5 en derde E. Koers met een vis van 81,5 cm.

                       

J. Plemp ving de grootste van de dag met 90,5 cm en won daarmee een prachtige Lowrance + beker.

De kunstaasvissers hadden een moeilijke dag en moesten alles uit de kast halen om wat te vangen. De snoekbaars wilden het liefst een dood visje dat subtiel werd aangeboden. Onder deze omstandigheden is het koppel Lucas-Bruul op dit water bijna niet te kloppen en ook nu maakten zij hun favorietenrol waar. Zij werden met 7 vissen het beste team van de dag. Tweede werden de Gebroeders Plemp (7 vissen) en 3e doodaasspecialist Tom Kroon met vismaat Eric Marteijn (6 vissen) die ook de tweede grootste vis van de dag pakte. Vierde werd de ervaren Geert Trompetter (6 vissen) met vismaat van Driel en de vijfde plek werd bezet door het koppel Tanama-Hendriks met 3 vissen.

                       


Kameraadschap onder de deelnemers voor de start.

Opvallend was dat lange periodes van stilte werden afgewisseld met korte bijtperiodes. Heel vaak zag je dat 2 man tegelijk in een boot een vis aan het drillen waren. Ook bij Lucas_Bruul gebeurde dit 2 x achter elkaar, terwijl je daarna soms weer uren naar een dode dobber zat te kijken. De prijsuitreiking kon snel en goed worden afgewerkt mede dankzij het vakkundige rekenwerk van het Effe Vissenteam. De organisatie kan weer terug kijken op een bijzonder geslaagd toernooi met prachtige vissen waar hard voor geknokt moest worden. De volgende wedstrijd is op 23 juni op de IJssel bij Kampen. Inschrijven bij Peeters Hengelsport in Kortenhoef.

                       

Je favorietenrol waarmaken is het moeilijkste dat er is. Lucas-Bruul deden het opnieuw.

 


ANDEREN LAZEN OOK