**KLAAR**              Nederland               wint Meerlanden toernooi aan de Amer, R

Nederland wint Meerlanden toernooi aan de Amer, Ron Steyvers individueel winnaar

Afgelopen weekend heeft de Nederlandse ploeg, bestaande uit Ingebord Audenaerd, Bep de Bruijn, Ronald Nannings, Patrick Nillissen en Ron Steyvers, de meerlandenwedstrijd Zoetwaterhengelen gewonnen, net voor de equipes van Italie en Duitsland.

Ook individueel was er een schitterend eindresultaat: Ron Steyvers werd winnaar met twee keer sectorwinst, gevolgd door Ingeborg Audenaerd die in dit internationale geweld prima haar mannetje stond met de Italiaan Manini op de derde plek.

                       


Het evenement met teams uit Nederland, Duitsland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland vond plaats van woensdag 7 tot zondag 11 juli aan de zijtak van de Amer bij Geertruidenberg. Er waren op woensdag en donderdag twee trainingsdagen ingelast, voor de twee wedstrijddagen waren de vrijdag en zaterdag gereserveerd. Tijdens de trainingsdagen bleek al dat er op vrijwel alle stekken (even)goed vis gevangen kon worden en dat het dus een spannend toernooi zou worden.

Vrijdag: Met maarliefst 4 sectorwinsten en een gedeelde 4e plek viste Nederland slechts 8,5 punt bij elkaar op de eerste dag Sectorwinst was er voor :
Vak A1 Ingeborg Oudenaard met 3850 gram
vak B Bep de Bruin met 2400 gram
vak C Ronald Nannings met 2250 gram
Vak E Ron Steyvers met 2900 gram op E4
en in vak D viste Patrick Nilissen met een gedeelde 4e plek 4,5 punt bij elkaar.
Nederland ging nu met 8,5 punt aan de leiding voor Italie met 14 punten en Luxemburg met 15 punten. De kansen voor de Nederlanders waren dus goed. Ingeborg, Ron, Bep en Ronald stonden met hun uitslagen in de top vijf van het individuele klassement en dat beloofde dus nog wat voor de zaterdag

                       


“Toppers coachen topper. Links Dieter Friederichs, midden Ron Steyvers en rechts Jelle Schrijver…”

Zaterdag: Werd toch nog een zeer spannende aangelegenheid. De Italianen hadden duidelijk hun lesje geleerd en kwamen onder de wat moeilijkere (er werd beduidend minder vis gevangen) omstandigheden zeer goed terug. Ron Steyvers lag halverwege de wedstrijd “slechts” derde in zijn sector maar kwam in het tweede part, mede dankzij zijn 5 teamleden die de gehele wedstrijd als bankrunner fungeerden en hem op schitterende wijze coachten, zeer sterk terug. Hij wist uiteindelijk nog zijn sector te winnen door zeer geconcentreerd te blijven vissen in het laatste half uur. Uiteindelijk wist Nederland met 1 punt minder dan de Italianen te winnen.

De einduitslag was als volgt:
1. Nederland
2. Italie
3. Duitsland

Individueel:
1. Ron Steyvers (Nederland)
2. Ingeborg Audenaerd (Nederland)
3. Manini (italie)

Ook voor Bep de Bruyn en Ronald Nannings waren er eervolle plaatsen in de top 10.

 

 


ANDEREN LAZEN OOK