**KLAAR**  Megasnoek 4

Op zoek naar Mega-snoek! - (deel 4)

door Co Sielhorst

…Co Sielhorst heeft zichzelf een doel gesteld voor het jaar 2001: het vangen van een mega-snoek. Een vis van plus 35 pond of boven de 1,25 meter. Het plan is rond. Het water waar het moet gebeuren is gekozen. De zoektocht begint in januari 2001. Dan zal hij van iedere sessie een verslag maken…


16 januari 2001

Het is gebeurd, vorige week was ik er al bang voor. De boel zit op slot, over de hele plas ligt een ijsplaat met één groot gat in het midden, zeker honderd meter van de kant. Er zitten nog wat sippe kippen, dobberen wat doelloos rond met twintig meter water onder zich. Die zullen ook nog wel vertrekken. Vorige week zag ik nog een paar ijsvogeltjes rondvliegen, schitterend dat smaragdblauw, het geluidje dat ze maken past er precies bij. Ze zullen het nog moeilijk krijgen als de vorst lang aanhoudt. Het is nu woensdag en de kou is voorlopig het land nog niet uit, ik moet een alternatief vinden voor zaterdag.


18 januari 2001

Ik heb geen rust in mijn reet als ik geen idee heb waar ik zaterdag heen moet, lijk wel een junk, moet scoren, ik ga zoeken. Ik maak zo snel mogelijk wat klussen af en trek er een uur voor uit. Ik denk aan twee plassen, onmogelijk diep. Dit zijn echt de laatste plassen die dichtvriezen. De eerste is een half uur rijden. Als ik de laatste afslag neem zie ik het al, grote kabbelende vlakte, nergens ijs. Dat wordt geen probleem dus. Op de terugweg snel langs de tweede plas. Hier hetzelfde verhaal. Gezien de voorspellingen maak ik me geen zorgen meer, het wordt niet extreem koud meer deze week. Ik kan zaterdag vissen, niet waar ik wil, maar daar zit ik nu even niet mee.


20 januari 2001

De keus is gemaakt, de laatste kilometer rij ik door maagdelijke sneeuw. Ik heb het rijk alleen op de grote plas. Vorig jaar heb ik hier veel gevist dus ik ken het water vrij goed. Ik ga op een diepe stek zitten met de wind in de rug. Er valt de hele dag ijzel en sneeuw, toch is het lang niet zo koud als vorige week. Het wordt vandaag alles of niets. Een hengel met een grote baars, vijfendertig centimeter, de andere met een nog iets grotere brasem. De hele dag geen beweging gezien, ik wen er al een beetje aan. Er komt vroeg of laat gewoon een monster voorbij.

                       



ANDEREN LAZEN OOK

image description
Co Sielhorst stopt met wekelijkse column Total Fishing
Total Fishing Import -
image description
Megasnoek 166
Total Fishing Import -
image description
Megasnoek 165
Total Fishing Import -