**KLAAR**              Megasnoek               122

Megasnoek 122

Door Co Sielhorst

18 maart 2006.
Ergens heb ik er wel rekening mee gehouden. Vissen zit er niet meer in dit weekend. Het wordt gewoon te laat. Bovendien staat mijn thermostaat nog helemaal op Thaise temperaturen. De klap is zwaar. Het verschil is ruwweg vijfendertig graden.

De eerste vakantiefoto is bij mijn vertrek op het station van Culemborg gemaakt. De trap en de struiken zijn met sneeuw bedekt. Wie rekent er bij thuiskomst wéér op sneeuw? Hoezo opwarming van de aarde?

Ik kan het niet laten om vandaag nog even een rondje met de auto te maken. Verwarming lekker hoog. Wat ik het eerste wil zien is de rivier. Vanuit de trein heb ik al gezien dat het water lekker hoog staat. Vanaf de dijk zie ik even later dat de rivier de kribben bijna opgeslokt heeft. Het water stroomt hard. Zo zou het een poosje moeten blijven. Tot de temperatuur wat oploopt bijvoorbeeld.

Het volgende aandachtpunt is een plasje langs de dijk. Wat is dat nou? Er staan twee karpervissers een vis te fotograferen. Een spiegel zo te zien. Niet heel erg groot, maar voorlopig ben ik vol bewondering voor het lef van die gasten. De motivatie om nog achter snoek aan te gaan is meteen ver te zoeken. Ik ga andere plannen maken…

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Co Sielhorst stopt met wekelijkse column Total Fishing
Total Fishing Import -
image description
Megasnoek 166
Total Fishing Import -
image description
Megasnoek 165
Total Fishing Import -