**KLAAR**            Marlijnavontuur op Sao           Vicente (Cabo Verde)

Marlijnavontuur op Sao Vicente (Cabo Verde)

Door Arthur Bruns

Van 1 tot 8 mei j.l. reisde de Bruns party bestaande uit Gerard Hendriks , Willem Swart en Arthur Bruns vol goede moed af naar Sao Vicente, met als hoofddoel blauwe marlijn.

De vangstberichten waren al goed en de spanning inmiddels al flink gestegen.
Bij aankomst werden we ontvangen door Berno, onze schipper die doodleuk vertelde dat ‘ie die dag een 750 lbs vis gevangen had en zijn Duitse collega zelfs een grander. Eindelijk ging het feest voor ons op 2 mei dan van start, en de eerste marlijn liet niet lang op zich wachten en werd al ras gevolgd door de tweede. Ook kregen we enkele missers te verwerken. Berno vertelde dat hij de laatste 13 dagen elke dag nog blauwe marlijn had weten te vangen en dit bleef ook bij ons gewoon doorgaan; elke dag kregen we minstens 5 tot 12 strikes te verwerken.

                       


Op 5 mei kregen we een dubbele strike waarbij ik stand-up met een 80lb hengel een kleine marlijn ving. De tweede werd in alle hectiek verspeeld. Rond 13.00 uur zag ik een enorme vin die met veel geweld op een van de lures klapte, miste en onmiddellijk via de andere kant terug kwam, de reel gierde en ik wist gewoon dat dit een grander moest zijn. De beurt was aan Gerard en hij spoedde zich naar de vechtstoel met zijn hart in zijn keel. Na 40 minuten van uiterste inspanning kwam de vis eindelijk in zicht, wat een monster!

De laatste dag werd gevist met haakloos kunstaas. Wanneer een marlijn achter de boot opdook, lag een gerigde bonito reeds klaar. Op deze manier kwamen er op 50 lbs stand-up ook nog twee marlijnen van 600 en 400lbs tijdelijk binnenboord. In deze week kregen we meer dan 30 aanbeten en werden 14 blauwe marlijnen gevangen, waarvan 6 marlijnen meer dan 200 kg wogen.

Voor meer informatie over het marlijnvissen in Sao Vicente kunt u terecht bij Tight Lines Visreizen, tel. 0180-434788 of kijk op www.tightlines.nl.

 

ANDEREN LAZEN OOK