**KLAAR** **KLAAR**              Zoogdieren gezocht!

Zoogdieren gezocht!

Ontspannen turend naar de dobber of trollend met uw kunstaas ziet u vast nog wel eens iets anders voorbij zwemmen. Zwemt daar niet een leuk klein woelratje of is het een reusachtige beverrat met zijn oranje tanden. Er huizen tal van zoogdieren langs de waterkant. Wij zijn naar ze op zoek, maar u, als visser, heeft de grootste kans ze te treffen. Wij, het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg en de Zoogdiervereniging VZZ, willen een zoogdieratlas van Limburg maken en vragen om uw hulp

                       


“Komt u zo’n beverrat tegen in Limburg, meldt het s.v.p. aan het Natuurhistorisch Genootschap! (foto: Bert Morelissen)”

Limburg is verdeeld in bijna 2500 blokken van een vierkante kilometer. Onze vraag: welke soort leeft in welke blokken. Daarbij is elke waarnemingen welkom. Wilt u zoogdieren, die u langs de waterkant ziet aan ons doorgeven? Een konijn uit de achtertuin of een ree langs de bosrand is uiteraard ook welkom. Hoe meer waarnemingen hoe beter en nauwkeuriger onze atlas wordt. Doet u mee?

Meldt ons de plek zo exact mogelijk, bijvoorbeeld een huisadres of een kaart met een kruisje op de bewuste plek, zodat wij er de officiële coördinaten kunnen bijzoeken. En verder uiteraard ook de datum, de diersoort en uw naam, bijvoorkeur met telefoonnummer of e-mailadres. Weet u de naam van het dier niet, probeer dan een (digitale) foto te maken en zend die per e-mail naar ons.

Uw waarnemingen kunt sturen naar: Neeltje Huizenga, telefoon 0475-386470, e-mail n.huizenga@nhgl.org, Godsweerderstraat 2, 6041 GH Roermond. Ook voor vragen kunt u bij haar terecht.

Website NHGL: www.nhgl.nl
Website VZZ: www.vzz.nl