**KLAAR** **KLAAR**              Vogelgriep nadert Nederland

Vogelgriep nadert Nederland

Wat de doen als sportvisser?
Het lijkt nog maar een kwestie van tijd dat ook in Nederland de eerste met vogelgriep besmette (water)vogels zullen worden aangetroffen. Net als in de ons omringende landen is de kans aanwezig dat het dan de H5N1 variant betreft. Dit virus is ook voor mensen gevaarlijk aangezien het van (dode) vogels op mensen kan worden overgebracht.

Besmetting voorkomen
Hoewel er geen reden tot paniek is, dient contact met watervogels te worden voorkomen. Sportvissers die dode of zieke watervogels tegenkomen, dienen deze dieren te laten liggen en niet aan te raken.

Aangezien vooral zwanen en reigers zeer gevoelig voor dit virus blijken te zijn, dient elke dode zwaan of reiger direct te worden gemeld bij de meldkamer van de AID (tel: 045-5466230).
Bij minder verdachte vogels zoals eenden en ganzen, dient u pas te melden wanneer u meer dan vijf dode exemplaren aantreft.

                       


“Een dode zwaan en of reiger is altijd verdacht, dus direct melden!”

Overige vogels dienen pas te worden gemeld wanneer er meer dan 20 dode exemplaren worden aangetroffen. Wel wordt benadrukt dat men alle dode vogels - ongeacht de soort - moet laten liggen en niet moet aanraken.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit: www.minlnv.nl onder de rubriek actuele onderwerpen.

 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -