**KLAAR** **KLAAR**              Sportvisser                 schept egel

Sportvisser schept egel


Door de lage waterstand van de laatste tijd komen veel dieren in de problemen. Niet alleen vanwege de dorst, maar vooral wanneer zij te water raken. Normaal kunnen de meeste dieren zoals egels en hazen, daar prima mee overweg en hebben geen moeite met een stukje zwemmen.

Sommige kanalen hebben echter van die rechte hoge kanten waar het bijna onmogelijk is om daar tegen op te klauteren. Zelfs een volwassen ree sneuvelt daar wel eens door. De overheid heeft daar tegenwoordig zelfs speciale “zwemtrapjes” voor ontworpen waardoor veel zwemmende dieren moeiteloos weer op de kant kunnen komen. Nu met die extreem lage waterstanden lukt het zelfs daar niet meer om aan de kant te komen, en er verdrinken er dan ook (veel te) veel. Eric van Hal kwam afgelopen week tijdens een visdag een zwemmende egel tegen, die volledig was uitgeput en met een laatste krachtsinspanning probeerde boven water te blijven. Met een trefzekere schepbeweging “ving” Eric de egel en bracht hem weer veilig aan land.

                       


“Het onfortuinlijke egeltje is zojuist gered van een wisse dood…”

Zo zie je maar weer dat sportvissen en natuurbeleving eenvoudig hand in hand kunnen gaan. Als beloning ving Eric kort daarna nog een prachtige snoek, die uiteraard wel weer vrolijk rondzwemt…..

                       


“Een mooie beloning, kort na de redding”

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Van oost naar west nr.2
Willem Moorman -
image description
Hoe werkt het Preston ICS System?
Willem Moorman -