**KLAAR** **KLAAR**              Karperbeurs Carp Team Enschede VIOS

Karperbeurs Carp Team Enschede VIOS

21 januari was het zo ver. De 2e Twentse karperbeurs was een feit. Na veel voorbereiding en afstemming met het VIOS- bestuur, standhouders en gastsprekers, kon dit knusse en gezellige evenement doorgaan. Op de donderdag voor de beurs werd er al hard gewerkt aan de stand van Carp Team Enschede VIOS in het VIOS- hoes aan de Vlierstraat te Enschede.

De sfeer begon er toen al aardig in te komen. Na een avondje timmeren en zagen stond er een stand om trots op te zijn. Vrijdag gingen de voorbereidingen verder. Bestuurs- en actieve leden van VIOS, zoals Jan IJspeerd, René Bos en anderen waren al present om de actieve mensen uit onze gelederen te assisteren. Allereerst werd er begonnen aan de indeling van de zaal Daarna kwam het tentenverhuurbedrijf Hans Nijland met zijn jongens, om de grote tent op te zetten.

                       


“Aart Lokhorst was er ook en steekt heel wat vrije tijd in het promoten van de karpervisserij”

Ondertussen waren de eerste standhouders aanwezig en konden zij beginnen met het opbouwen van hun kramen. Onze hoofdsponsor Raven, met de medewerkers Mark en Rens, kwamen met een aanhanger vol karperartikelen van hun vertrouwde merk X2.
Onze bevriende club, Carpmania uit Den Haag was ook al aanwezig. Frenk en Kees zijn ware meesters in stijl en het lijkt wel of zij een cursus etaleren hebben gevolgd. Dit is terug te zien in hun site, die ook zeer goed oogt. Paul en zijn compaan van Henny Kruidenier uit Haaksbergen, kwamen alvast spullen brengen om er de dag erna mee verder te gaan.

De overige standhouders kwamen zaterdag tijdens het ochtendgloren om zo voor 10 uur gereed te zijn voor de invasie van karpervissers. KSN met Aart en Sjoert die tevens een presentatie gaven ook over de aankomende wetswijzigingen. Meer info op hun stand in Zwolle. Pets place man Arjen, uit hartje Enschede, had mooi spul van JRC bij zich: Stretchers, tassen etc. Faunaland met hun vriendelijke verkoper en tevens CTE lid Joris. Hij had als nieuwtjes bij zich, de voerlijn van BCUK, met de nu al legendarische bloodworm smaak en de opvallend onopvallende loodjes van Atomic tackle.

Om 11 uur gaf VIOS voorzitter, Andries Moeliker het welkomstwoord in het VIOS-hoes met een speech waaruit duidelijk naar voren kwam dat de diverse visstijlen elkaar niet zo moet afvallen. Overal zitten er wel rotte appels tussen maar de “echte” karpervisser is in het algemeen, een gepassioneerd visser die met zorg omgaat met zijn vangst en omgeving.

Zo rond het middaguur kwamen de Belgen met o.a. Alijn Danau om met promotie materiaal van het VBK naast zusterclub KSN aan te schuiven. Onze primeur, Proline man Eddy Sterkx had een mooi hoekje naast de ingang voor de presentatie tent. Hier kon hij zijn boek “It’s my life” aan de man brengen. De sympatieke Belg heeft een mooi boek boordevol info en dikke vis. De VIOS PR-mensen René Bos en Jan Bakker hadden het druk met de verkoop van vergunningen voor het nieuwe jaar en de muntverkoop en -verstrekking voor de versnaperingen aan de bar. De bekende VIOS gehaktbal vond stevig aftrek en het gele amber vloeide.

Ook de CTE stand werd druk bezocht. De bezoekers konden daar info krijgen en/of de mooie steunen of de andere artikelen van CTE zoals rigs en foam. Onze nobele penningmeester Bichem Boedhoe zette de veiling voor Amelie voort. Roy van de Weide, Rene Brands, Gerrit Schippers en de andere al eerder genoemde leden wisselden elkaar achter onze kraam af.

Hoogtepunten van de dag waren toch wel de lezingen van Alijn en Bart. Wat hun dia’s aan karpers voor bij lieten trekken, was echt van hoog niveau. Beiden hadden daarbij heel veel nuttige tips en lieten zien wat ze als targetvisser moeite hebben gehad om hun doelen te bereiken. Ze zijn allebei innovatief en technisch van een uitzonderlijke klasse. De opmerkingen van “maar zo kan ik het ook” daar gelaten. Zij hebben het immers al geflikt!

En dan als afsluiting de loterij. Iedereen had naast het gratis lot meerdere loten kunnen kopen om zo een grotere kans te maken op de fantastische prijzen. Ook dit jaar was de prijzenpot weer tot de nok gevuld met door de standhouders ter beschikking gestelde prijzen. Het ene artikel was nog mooier dan het andere. Zo niet dan waren er wel handige kleinigheidjes. Rigs, foam, onderlijnmateriaal, schepnet, mooie rvs steunen, tassen, kruiwagens. Men kon het zo gek niet bedenken of het zat er allemaal wel in.

                       


De gelukkigen gingen dan ook met een brede glimlach naar huis. De andere bezoekers hebben van een dag vol karpergebeuren kunnen genieten.

De bezoekers van deze geslaagde beurs kwamen ook van ver buiten de regio. Deventer, Apeldoorn, Utrecht of nog verder uit het Westen. Onze Duitse gasten, ze kwamen niet voor niets. Ze hebben kunnen ervaren dat het de moeite was naar Twente af te reizen voor de 2e karperbeurs in de geschiedenis.

Allemaal bedankt voor de komst en hopelijk tot volgend jaar, waar wie weet weer leuke verassingen te zien zijn.

Namens het bestuur van Carp Team Enschede VIOS,
Martijn Dikken.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Van oost naar west nr.2
Willem Moorman -
image description
Hoe werkt het Preston ICS System?
Willem Moorman -