**KLAAR** **KLAAR**              Ierland (deel 4)

Ierland (deel 4)


Woensdag 25 april
Goedemorgen beste sportvrienden in Nederland. Het was me gisteren het dagje wel. In de ochtend prachtig weer en na twaalven hadden Johan en ik beste plensbuien met onweer, terwijl Adri, Michel en Ferdinand (ca. 30 km verder) praktisch de hele dag goed weer hadden. En dan gisteravond nog een vette steak wegspoelen met Killkenny bier in een typische Ierse pub, luisterend naar de naam “Crotty’s”, dan weten jullie wel hoe zwaar wij het hier hebben.

                       


“Als we deze brug oversteken zitten we in de pub”

Gisteren hadden we een dag met duidelijke bijtperiodes. De mannen op Lough Derg vingen alle vissen binnen een uur. Daarna niets meer. Alle aanbeten kwamen op kunstaas dat richting oever werd geworpen en jerkend werd binnen gevist. Ongeveer 20 aanbeten en hiervan werden er 7 verzilverd. ( 1 x 70 cm, 2 x 80 cm en 4 x 90 +) Vier vissen pakten een eigenbouw jerkbait van Ferdinand terwijl 3 andere werden gepakt met een Saltplug die jerkend werd gevist. (baars- en redheadkleuren) De vissen waren oersterk.

                       


“De vissen waren oersterk…”

Johan en ik vingen op het kleine meer 10 snoeken voor twaalf uur en daarna nog slechts één. Acht van de 11 vissen weer op slanke shads (kleur maakte niet veel uit) en 2 op een Fatso en 1 op een Legend plug. Vandaag gaan we met 2 boten naar Lough Derg en kijken we of we een grote vis kunnen pakken. We spreken elkaar morgenvroeg. Groeten namens de groep, Piet Driessen

ANDEREN LAZEN OOK