**KLAAR**                Karperpassie 12C

Karperpassie 12C

door Co Sielhorst vanuit Spanje

Het is alweer bijna afgelopen

Ik heb hele dagen geprobeerd om na het vangen van geschikte aasjes op meerval te vissen. Iedere dag om vijf uur op, flink wat uren gemaakt.Vorig jaar zag ik ze op de stekken waar ik af en toe een uurtje viste, geweldige vissen doorbraken de oppervlakte. Grote monsters, allemaal boven de een meter vijftig. Nu dacht ik, gewoon even wat meer tijd aan besteden en vangen zo’n gigant. Wat ik ook probeerde, dood aas, levend aas, er gebeurde helemaal niets. Een keer een dreun op de kunstaashengel, het enige dat op meerval had kunnen duiden. Ik ben ermee gekapt, temeer omdat ik nooit een meerval heb zien azen.


De penhengel brengt weer ongekend avontuur. Reeltje erop, voor de zekerheid. Steevast duiken er eerst harders op, leuke vis, springt vaak meerdere keren een meter hoog. Als de harderpopulatie wat tikken heeft gehad verdwijnt die na verloop van tijd.

De kroeskarpers schuiven aan, vreselijke sabbelaars bij het aanbijten, erg leuk als de gang er eenmaal in zit. Formaat loopt uiteen van tien tot veertig centimeter. Na verloop van tijd vallen de aanbeten stil, goed teken. Er zit karper op de stek. Eens kijken wat Spaanse karper met gekookte aardappel doet.

                       


“Wat betreft Spaanse karper moet ik mijn inschatting bijstellen…”

Na een half uur nog geen aanbeet. Dan de deegbal maar weer. Vrijwel direct loopt de pen weg en strekt de lijn, hengel krom, getergd jakkert een karper naar het midden van de rivier. Het is weer een fraai gestroomlijnde torpedo. Na een aantal van deze mooie rakkers moet ik toch mijn inschatting bijstellen, de twintig pond is wel degelijk haalbaar op de Ebro, ik blijf er net onder steken.

De laatste dag nog even met een kunstaasje op grootbekbaars gevist. Even zoeken naar het juiste plugje, er zijn zaken die ze gewoon niet bekijken. Spinner, vergeet het maar, plugje met propeller doet het wel.Een paar baarzen later denk ik dat het beter moet kunnen. Ik knutsel wat met een twisterstaart en wat koperdraad.bij de eerste worp is het meteen raak, de baars vangt het frutsel gewoon op, alsof hij het uit de lucht aan zag komen. Nu gaat het snel, slag op slag is het raak. De tijd vliegt. Als de avond valt ben ik een ervaring rijker, Grootbekbaars is een leuke vis.

                       

ANDEREN LAZEN OOK

image description
KarperPassie 243
Total Fishing Import -
image description
KarperPassie 280
Total Fishing Import -
image description
KarperPassie 279
Total Fishing Import -