**KLAAR** Ierland (deel 6)

Ierland (deel 6)


Vrijdag 27 april

Goedemorgen sportvrienden, here are the results of Ireland en deze keer mag ik (Johan) het voor Piet waarnemen. Piet is nog helemaal total loss van het gooien met grote shads. Samen met Ferdinand zijn we gisteren Lough Derg opgeweest (Noordzijde) en hebben alles geprobeerd, onder een stralende zon en een naar het Noorden draaiende wind. Ferdinand heeft al zijn eigenbouw jerkbaits uitgetest. Piet zoals gezegd zijn shads tot 23 cm lengte en ik mijn jerkbaits; Reef Hawk, Bobbiebait en Suick. Resultaat: Verschillende volgers, enkele missers en Ferdinand die een snoek verspeelde. En dit op dezelfde plaats waar eerder deze week nog vier 90 plussers afkwamen.

                       


“Hier kwamen de meeste vissen vanaf”

Michel en Adri hadden het beter bekeken. Zij konden zich heerlijk uitleven op het kleine meertje Lough Doon. In de luwte konden ze op hun blote bast vissen en hebben praktisch alleen met jerkbaits gevist. Resultaat ongeveer 20 aanbeten en 8 snoeken in de boot, op hun gliders ( Small Darter, kleur baars en voorn) Ze vingen alle snoeken op een plateau van 1 tot 2 meter diep vlak voor een strook met rietkragen. Aan het einde van de middag pakten ze bij het trollen nog een vis op een Normanplug.(blauw)

                       


“Het blijft een magnifiek, groen eiland…”

Dit is ons laatste verslag vanuit Ierland. Vandaag wisselen we nog een keer van water en dan gaan we ons rustig op de thuisreis voorbereiden. We hebben een paar fantastische dagen gehad. Niet veel vis maar wel veel plezier en lekker uitgewaaid. Dank zij Ferdinand, waar we vanavond op bezoek gaan, hadden we wat alternatieven voor Lough Derg. Voor dit (grote) water is het eigenlijk nog iets te vroeg. Voor vissers die nog specifieke vragen hebben, kunnen deze plaatsen in de rubriek Vraag & Aanbod , dan zullen wij ze volgende week trachten te beantwoorden. Bedankt voor de e-mails die nu al via Totalfishing binnenkwamen en hartelijke sportgroeten! Namens de groep, Johan Caneel.

ANDEREN LAZEN OOK