**KLAAR** Ierland (deel 5)

Ierland (deel 5)


Donderdag 26 april
Goedemorgen Totalfishinglezers. Gisteren was het een fijne dag op het water met weinig vissen. We waren met 2 boten en 4 man naar Lough Derg gegaan (zuidkant) om te proberen een grote vis te vangen. Het water bleek 2 graden kouder te zijn dan aan de Noordkant van de plas waar Adri en Michel gisteren een stel mooie vissen vingen. Zij begonnen met trollen tussen de 2 en 3 meter en vingen 4 kleine snoeken. Johan en ik pakten het diepe gedeelte tussen de 6 en 8 meter. Slechts 1 aanbeet van een beste vis die na een korte hevige dril losschoot.

                       


“Michel en Adri pakten 4 vissen op relatief ondiep water”

We hebben verder rustig aan gedaan na de vermoeienissen van de vorige dagen. Lekker gezamenlijk op een van de vele eilandjes een behoorlijk lange schafttijd gehouden. Nog een mooie ijsvogel gezien en veel doortrekkende regenwulpen. We zijn ook wat vroeger gestopt als normaal en gisteravond op tijd naar de pub geweest om de zaak nog eens door te nemen. Er was ook een “superartiest” in de zaak en wel een imitator van Elvis. De gelijkenis was verbluffend, maar daar hield het ook mee op. Toen hij begon te zingen kroop iedereen onder de bar, verschrikkelijk wat een stem. Het hoogtepunt van de avond was toen hij stopte met zingen…We hebben maar zelden mensen zo hard horen klappen.

Vandaag gaan Adri en Michel naar de kleine plas en wij (Johan en ik) naar de noordkant van Lough Derg. Morgen horen jullie hoe dat is afgelopen. Groeten namens de groep, Piet Driessen

ANDEREN LAZEN OOK