**KLAAR** Ierland (deel 3)

Ierland (deel 3)


Dinsdag 24 april,
Goedemorgen daar zijn we weer vanuit Ierland. Gisteren zijn we voor het eerst gaan vissen. Het was een heerlijke dag met goed weer. We zijn met 2 boten naar een (voor Ierse begrippen) klein meer geweest. Bleek een goede keus want het waaide behoorlijk hard. Om het water wat te verkennen eerst in de ochtend een rondje met pluggen gesleept. Nul (0) aanbeten.

                       


“De meeste snoek stond op nog geen meter water”

We pakten de taluds tussen de 2 en 4 meter diepte. Daarna de tactiek wat aangepast en gaan driften met de boot langs de ondiepere plateaus en die met licht materiaal werpend uitgevist. Dat bleek een succes. De vis lag op nog geen meter water. Van alles geprobeerd inclusief jerkbaits maar praktisch alle aanbeten kregen we op lange slanke shads tussen de 12 en 15 cm. Bij het driften maakten we gebruik van een driftzak om de boot wat af te remmen.

Uiteindelijk hebben we met 2 boten 32 snoeken in de boot weten te krijgen allemaal tussen de 50 en 80 cm. lengte. Geen spectaculaire afmetingen maar wel schitterende sport en veel aanbeten. Vandaag (dinsdag 24 april) gaan Johan en ik weer naar dezelfde plas terwijl Adri en Michel op Lough Derg gaan vissen. Het zal daar niet meevallen maar zij willen het proberen. Ferdinand gaat met hen mee. De watertemperatuur op Lough Derg is nu 10 graden en op de plas waar we gisteren hebben gevist 12 graden. Namens ons allemaal de groeten en tot morgen. Piet Driessen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -
image description
Kleding voor de shad. ( Deel 6 )
Willem Moorman -