**KLAAR**                Helsinki botenbeurs

Helsinki botenbeurs.

Het is nu de tijd voor allerlei beurzen. Niet alleen in Nederland en Duitsland maar in heel Europa showen de fabrikanten hun allernieuwste modellen. Het valt op dat bij de visboten voor het gebruik op zoetwater, de aluminium uitvoeringen steeds populairder worden. Wat dat betreft is Nederland trendsetter geweest voor West Europa en worden de merken als Lund, Alumacraft , Sylvan om er maar eens een paar te noemen goed verkocht. Kenmerkend voor deze boten zijn behalve de goede vaareigenschappen de luxe aankleding en de warme kleuren waarin ze gespoten zijn .

                       


Maar ook in Noord Europa blijkt inmiddels een groeiende markt voor aluminium boten te zijn. Afgelopen week werden in Helsinki de deuren van de jaarlijkse toonaangevende botenbeurs weer geopend. Total Fishing was er bij.

Het eerste wat opvalt zijn de kleurstellingen van de boten of beter gezegd, bijna helemaal geen kleur. Bijna alle visboten die uit aluminium gemaakt waren behielden de originele materiaalkleur en waren niet gespoten. In het begin lijkt dat wat kil maar na verloop van tijd wen je er aan en heeft het toch wel iets. Een klein streepje verf langs de rand en dat is het. Praktisch gezien heeft het natuurlijk wel voordelen. Je hoeft niet zo bang te zijn voor een kras.

                       



Bijna alle modellen waren van het deep V type en dat is ook geen wonder als je weet dat ze met name door de zeevissers worden gekocht. Vandaar dat bijna iedere boot was voorzien van minstens een stuurconsole met opstaande ruit. Steeds populairder worden de boten met kleine kajuit. Niet alleen omdat dat goede bescherming biedt tegen de weersinvloeden maar ook omdat men meer mogelijkheden krijgt om veel hengels te plaatsen. Vooral bij het trollen op zalm vist men daar met zoveel mogelijk hengels. Is voor ons een vreemd gezicht maar daar heel gewoon.

                       



De firma Silver kwam met de nieuwe “Shark” naar Helsinki. Een mooie en zorgvuldig afgewerkte visboot met dubbele stuurconsole. Een primeur op deze beurs was weggelegd voor de Master 800. Vanwege de goede prijs/kwaliteitverhouding heeft men hoge verwachtingen van de verkoopcijfers in Finland.

                       



Botenfabrikant Buster toonde een compleet uitgeruste visboot met kajuit waarvoor veel belangstelling was. Volgens de aanwezige Finnen is dit de ideale visboot om langs de zuidwestkust tussen de eilanden van Turku op zalm te vissen. Zeker 80 % van de beurs was gericht op de hengelsporters die uitsluitend op zalm vissen. Ondanks de specialisatie bezochten maar liefst 85.000 mensen deze verfrissende beurs.


 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Gezien bij ...
Willem Moorman -
image description
Vernieuwde Busters
Marc Borst -