**KLAAR**              Geen                 gripper maar grapper

Geen gripper maar grapper

Door Piet Driessen.

De laatste tijd hebben diverse grippers al dan niet negatief in de spotlights gestaan omdat ze de vis zouden beschadigen. Zelf heb ik vele soorten in de boot zien gebruiken en van diverse grippers moet ik zeggen dat ik ze zelf niet zou gebruiken. Nu is het wel gemakkelijk gezegd dat we alle vissen met de hand moeten landen maar even simpel is dat ook weer niet altijd.

                       


“Het prototype van de Grapper”

               
Het probleem is eigenlijk dat door het levendaas verbod vele vissers met kunstaas zijn gaan vissen en nog niet de ervaring hebben met het landen van roofvis met een stuk kunstaas in de bek. Ook de jeugd die het vissen op roofvis meer is gaan beoefenen heeft nog niet altijd die ervaring. Om dit probleem enigszins op te lossen ben ik begonnen om wat anders te gaan zoeken, waar de roofvisvisser mee overweg kan en de roofvis totaal niet mee wordt beschadigd. Daarom heb ik het een en ander in elkaar geknutseld met hulp van de man met de gouden handjes, Jan Jeucken, en van waaruit uiteindelijk de Grapper is ontstaan.

 


Deze speciale tang, zal ik maar zeggen, pakt de vis zonder problemen uit het water. Door het zachte plastic voor aan de bek beschadig je de vis totaal niet. De laatste tijd heb ik deze tang door diverse vissers laten gebruiken en een en al positieve reacties. Vele vissen worden tegenwoordig in het water onthaakt en je pakt de vis gewoon even vast met de Grapper. Vervolgens is de rover prima te onthaken en kan zo weer wegzwemmen zonder een enkele beschadiging. Is het rubber, door de vele vissen die je hebt onthaakt, wat beschadigd doe je er gewoon een nieuwe op. Een probleem is er echter wel en dat is dat deze tang nog niet op de markt is, maar door de vele, zeer positieve, reacties zal het niet lang duren of hij in productie wordt genomen. Dan is het probleem wat het moeizame onthaken betreft ook weer van de baan. Wil je wat meer info over het een of ander stuur dan een mail naar riverpiker@planet.nl.

ANDEREN LAZEN OOK