**KLAAR**                Fisu fishing Finland.

Klik hier voor eerdere Buitenland artikelen!

Fisu fishing Finland.

Door Eddy te Mebel

Kort geleden was er op het bungalow(vis)park “de Vlietlanden” in Wervershoof (N.H) een informatiesessie over het vissen in Centraal Finland. Er waren hengelsportjournalisten uit geheel Europa aanwezig waaronder uw verslaggever namens Total Fishing.

                       


Men wil Finland meer promoten als “visland”, wat volgens mij dan ook zeer zeker de moeite waard is. Er zijn ongekende mogelijkheden waar de accommodaties van Fisu-fishing er een van lijkt te zijn.

                       


De welbekende Sirpa Glad-Staf (voorheen 30 jaar werkzaam bij Rapala en nu voor Fisu-fishing) gaf een aantal lezingen met schitterende foto’s van de vismogelijkheden in een rustgevende omgeving. Fisu-fishing heeft een prachtige accommodatie midden in het centrum van een mooi natuur/visgebied. Wat mij persoonlijk als vliegvisser wel aansprak waren de dikke beekforellen die men daar met regelmaat op de rivieren schijnt te vangen. Het zijn verpachte rivieren waar elke dag maar een paar vergunningen voor worden afgegeven. Dus van overbevissing of afgevist water is daar echt geen sprake.

                       


De rivieren en kanalen staan in open verbinding met een groot meer waar dan ook nog eens op roofvis gevist kan worden. Er zijn grote of kleine boten beschikbaar om er te trollen en er worden snoekbaarzen maar vooral ook grote snoeken gevangen. Tijdens het kunstaasvissen is er ook altijd de kans op een grote zware salmonide als bonus.

Je kunt daar je (vis)vakantie net zo plannen als je zelf maar wil. Bijvoorbeeld een aantal dagen vliegvissen op de rivier op de grote beekforellen of een aantal dagen je kunstaas uitproberen op het meer. Ook zijn er diverse gidsen beschikbaar die dan ook weer gespecialiseerd zijn in het bovenstaande.

                       


Het lijkt mij dan ook wel slim om zeker de eerste paar dagen een gids te reserveren, want een goede stekverkenning loont zich in de vangsten. Niet alleen hier maar overal ter wereld. De kosten van een visgids lijken soms hoog maar je weet dan wel gelijk binnen je vakantie waar de goede stekken zijn. Anders loop je het risico of ze helemaal niet te vinden of ze te ontdekken op het moment dat je weer moetvertrekken.

                       


               

Ook voor de rest van de familie is er voldoende ontspanning zoals bijvoorbeeld: fietsen, boottrips, kanotochten, off road safaries enz. Degene die meer informatie wil hebben kan een kijkje nemen op: www.fisufishing.com of zelf informatie aanvragen bij Sirpa Glad-Staf via haar e-mailadres: sirpa-glad-staf@fisufishing.com Er zijn verschillende vismogelijkheden samen te stellen met daaraan gekoppelde prijzen.

 

 

ANDEREN LAZEN OOK