**KLAAR**                  Derde Nimag-Ribowa-BML visweekend                   ze

Derde Nimag-Ribowa-BML visweekend zeer geslaagd

Het was afgelopen weekend al weer voor het derde achtereenvolgende jaar, dat dit weekend werd georganiseerd. Kopers van een visboot met een Suzuki buitenboordmotor kregen dit visweekend aangeboden door importeur Nimag en Ribowa Marine Store Dordrecht en BML uit Loosdrecht. Henk Simonsz verzorgde tijdens dit weekend de vistechnische kant.

Vrijdagmiddag druppelden de eerste deelnemers binnen bij het van der Valkmotel in Tiel. Een prachtig gezicht al die mooie visboten op de trailers. Na inschrijving en verstrekking van de kamersleutels werden de boten richting rivier gebracht, waar zij in een botenhuis geparkeerd konden worden.

                       


“De (grote) vis van Karin…”

                       


“Snoekbaars van Nills”

                       


“Riviersnoek van Johan”

                       


“Mooi getekende baars van Martin”

                       


“Sterke snoek voor Henk”

Vervolgens werden de deelnemers onder het genot van een hapje en drankje door Bart Jenjens van Nimag voorgelicht over het programma, en wat een ieder in het weekend kon verwachten. Het klonk allemaal veelbelovend plus het vooruitzicht van een gezellige barbecue op de zaterdagavond.

Daarna kregen de deelnemers stekinformatie en de nodige vistips over het rivierengebied van Henk Simonsz , die zelf ook mee viste en de nodige informatie verstrekte aan de vissers die daar behoefte aan hadden. Nimag, Ribowa en BML stelden voor iedere deelnemer een pakket kunstaas ter beschikking, dat Henk speciaal voor dit gebied bij Raven had uitgezocht. Een team verzorgers stond verder klaar om de vissers tijdens hun sessie te voorzien van de nodige verfrissingen.

De meeste deelnemers lagen al vroeg in bed, om er de volgende dag fanatiek tegenaan te kunnen gaan. Tijdens het gezamenlijk ontbijt zat de visstemming er al goed in en om 08.00 uur werd het eerste kunstaas al te water gelaten. Binnen korte tijd was de eerste metersnoek al een feit, gevangen door het koppel Jos Suiker en Jack Pot aan een “Nimagplug”. Daarna werd er door bijna iedereen vis gevangen. Kleine snoekbaars, mooie baarzen en forse snoek.

De dag ging veel te snel voorbij maar de bonus van een heerlijke barbecue maakte veel goed. Heerlijke gerechten werden de hongerige vissers voorgezet en een nieuwe “bijtperiode” was aangebroken. Na afloop werd het hele gezelschap met een bus teruggebracht naar het hotel waar nog lang “nagepraat” zou worden over die mooie visdag.

Zondagochtend begon de tweede visdag weer om 08.00 uur en nog steeds was het weer uitstekend ondanks enkele dreigende buien. Ook nu weer veel mooie vis, een fantastische sfeer en tevreden gezichten op het water. De door Ribowa ingerichte visboten bewezen hun waarde in alle opzichten; comfortabel, praktisch en veilig. Om 16.00 uur was het vissen afgelopen en kregen alle deelnemers een aandenken uitgereikt.

                       

“De weekendcracks met hun prijzen”

Er waren ook nog enkele verrassingen voor de vangers van de grootste vissen. Hoewel het geen echte wedstrijd was, toch een leuke meevaller. Jos Suiker en Jack Pot vingen de grootste snoekbaars, Kees Vet en vismaat Maarten Kramer de grootste snoek, Harrie en Mischa Vos het grootste aantal, en er was een speciale prijs voor Karin, die van de deelnemende vrouwen de grootste vis ving.

Nimag, Ribowa en BML kunnen terugkijken op alweer een zeer geslaagd visweekend, wat gezien het succes zeker voortgezet zal worden en mogelijk zelfs in een nog grotere opzet. De vraag om aan dit weekend mee te kunnen doen is immers groter als het aanbod. Nu waren het 36 deelnemers, die aan de reacties te horen, het allemaal geweldig naar hun zin gehad hadden.
Prachtig dat zoiets nog kan in ons fraaie Nederland.