**KLAAR** De Schelde bootverhuur

De Schelde bootverhuur: Kleinbootvisserij in Zeeland vanaf een huurboot

Wat is er mooier dan er op uit trekken met een kleine al dan niet gehuurde zeevisboot. De overweldigende rust en vrijheid die je ervaart als je met je bootje het ruime sop kiest is niet te evenaren.Omdat we zelf zeer nauw verbonden zijn met de watersport en regelmatig de vraag voorgeschoteld kregen waar er een boot te huren viel werd uiteindelijk besloten zelf een aantal boten in de vaart te nemen en deze aan sportvissers te gaan verhuren.

De eerste stap was het uitzoeken van een geschikte en degelijke boot voor dit doel. Na het bezichtigen van de vele modellen en merken die er op de markt zijn werd uiteindelijk voor de Orka zeevisboten van Hobim Boats uit Hoek van holland gekozen.
Deze werf heeft al ruim een kwart eeuw ervaring met het bouwen en ontwerpen van zeevisboten,en met name de degelijkheid en stabiliteit van deze boten sprak ons erg aan.

                       


“De gloednieuwe Orka 535SX”

Er werd besloten 2 modellen in de vaart te gaan brengen t.w het model 535 SX en het op dat moment nog in ontwikkeling zijnde model de Orka 500. De eerste proefvaarten werden uitgevoerd begin Januari 2003 en in Februari waren ze gebruiksklaar voor de potentiële huurders.

We zijn nu inmiddels ruim een jaar verder en nog steeds dol enthousiast bezig. Wel hebben er de nodige veranderingen plaatsgevonden en dan met name op het gebied van de vertrekhaven.Vanaf 1 April 2004 zullen al onze boten vanuit de Roompot Marina in Kamperland gaan vertrekken.Naar onze mening is deze locatie uniek daar het de mogelijkheid biedt om zowel op de Oosterschelde als de Noordzee te vissen.

Voor degenen die weinig of geen ervaring hebben biedt dit de mogelijkheid om dicht bij de Oosterschelde monding te vissen. Stekken zoals de pijlers van de Zeelandbrug, Stavenisse,en de Schaar van Colijn liggen binnen een half uur vaartijd van het prachtige Roompot vakantiepark en Marina in Kamperland. Voor de meer ervaren mensen met vaarbewijs is de Noordzee binnen handbereik.

Stekken zoals Domburg en Westkappele zijn zeker voor de bodemvisserij,en met name de Tong, vanaf de boot zeer interessant.Het is absoluut niet nodig om kilometers ver de zee op te gaan, om een leuk maaltje vis te vangen.Waar het op het moment moeilijk is een visje te vangen vanaf de kant is het op twee mijl uit de kust nog heel goed te doen. En voor de wintervisserij liggen op niet al te grote afstand van de kust een paar leuke wrakjes. Door het bedrijf hier te vestigen hebben de vissers ook de mogelijkheid om eventueel accommodatie bij de boot te huren.

Hoe gaat het verder in zijn werk? U hoeft voor het vissen op de Oosterschelde niet in het bezit te zijn van een vaarbewijs,de boten zijn namelijk begrensd. Voor de Noordzee wordt dit uit veiligheidsoverwegingen wel gevraagd, eventueel kan van schroef worden gewisseld zodat u op zee wat meer snelheid heeft. Voor de mensen die al regelmatig met een boot op de Oosterschelde hebben gevist bestaat ook eventueel de mogelijkheid om zonder vaarbewijs naar buiten te gaan. Land in zicht houden is dan echter een pre en er zal een vaartest worden afgenomen.

                       


“Heerlijk relaxen in je eigen huurboot…”

U prikt een datum dat u wilt gaan vissen en neemt vervolgens telefonisch of per E-mail contact op met De Schelde Bootverhuur en geeft de gewenste datum door. Iemand van De Schelde neemt vervolgens per mail of telefoon contact met u op om uw reservering te bevestigen of om een alternatieve datum te zoeken indien de door u gewenste boot reeds bezet is.Nadat tijd en datum zijn afgesproken,kan voor u de voorpret beginnen. Indien u ook accommodatie wenst kunt u dit aangeven,uw aanvraag wordt dan doorgestuurd naar De Roompot Kamperland,zij zullen u vervolgens een offerte voor uw accommodatie toesturen.

De Roompot beschikt over zowel Camping faciliteiten als bungalows.Het is wel gewenst indien u een boot plus accommodatie wilt huren dit geruime tijd van tevoren te doen. Aas en eventueel hengels kunt u ook bestellen bij De Schelde Bootverhuur. Voordat u vertrekt krijgt u een uitgebreide uitleg over de boot, visstekken, etc… indien gewenst kan ook een korte vaarinstructie gegeven worden. Verder zijn alle benodigdheden zoals zeekaarten, zwemvesten, verbandtrommel uiteraard op de boten aanwezig.

De vissoorten die u kunt verwachten zijn : tong, bot, zeebaars, steenbolk, schol, paling, gul maar ook zandhaai en rog behoren tot de vangstmogelijkheden. Al met al een leuke mogelijkheid om in alle vrijheid van je favoriete bezigheid genieten en wie weet is een dagje vissen met ons voor u wel de aanzet tot aanschaf van uw eigen visboot. Rest ons nog iedereen een bootvisrijk jaar te wensen!

Voor informatie en boekingen kunt u contact opnemen met :
De Schelde Bootverhuur
Tel : 0113-504722
GSM : 06-53564702
Website: www.descheldebootverhuur.nl
E-Mail: descheldebootverhuur@planet.nl


 

ANDEREN LAZEN OOK