**KLAAR** Bouw je eigen spinners

Bouw je eigen spinners

Gereedschap: Materialen: Rondbektang Open spinstang 0,6mm Combinatietang Spinnerblad nikkel mt.4 fluted wide willow Splitringtang Dreg maat 4 Eagle Claw Kniptang Body mt.3 1,62 gram Puntbektang Holle kogels 3,2 & 4,8mm Kraal 5,0mm rood Rode hooktubing 1,0cm RVS Splitring maat 4 Ruitertje maat 4

                       

Stap 1
Neem een open spinstang van ca 12 cm. Strek het zonodig door het in tegengestelde richting te buigen.

                       

Stap 2
Schuif de body over de spinstang en buig vervolgens, om de body te vergrendelen, het korte uiteinde om. Knip het uitstekende puntje kort af.

                       

Stap3
Schuif een kogeltje een kraal en een tweede kogeltje over de spinstang heen. U kunt hier zowel massieve als holle kogeltjes voor gebruiken. Indien u geen gewicht wilt toevoegen, dient u holle kogeltjes te kiezen. Vervolgens schuift u het ruitertje met één oogje over de spinstang. Daarna hangt u het spinnerblad in de ruiter en schuift u het andere oog van het ruitertje over de spinstang. Op de foto ligt het spinnerblad met de holle kant op het werkblad.

                       

Stap 4
Neem de spinstang in uw rondbektang en maak een begin van een rond oog
Neem nu de rechterkant van het oog in uw rondbektang en buig de stang in de vorm zoals op de foto. U buigt dus één poot als het ware terug. Klem nu de linkerkant van het oog met uw rondbektang. Gebruik vervolgens uw vingers om de stang in de vorm te krijgen zoals op de foto.

                       

Stap 5
Zet nu uw combinatietang op het oog en wind met uw vingers de draad tweemaal om de spinstang. Kort afknippen en klaar bent u. Bij dikker draad kunt u voor het winden een tang gebruiken. Eventueel kunt u met een stukje 2,4mm krimpkous de wikkelingen netjes afwerken. Pak de spinstang op ca. 2cm van de ruiter in uw rondbektang en maak een mooi rond oog.

                       

Denk eraan dat de ‘ogen’ van de spinner in één lijn komen te staan en niet haaks op elkaar. Ook is het belangrijk voldoende ruimte te laten tussen het ruitertje en het oog van de spinner. Dit om te zorgen dat het spinnerblad optimaal kan draaien.

Bevestig tenslotte de splitring aan de spinner en schuif het stukje tubing over de schacht van de dreg. Dreg monteren en klaar bent u… Gebruik voor deze laatste karweitjes een splitringtang. Het spaart uw nagels…

De onderdelen voor het bouwen van deze spinner kunt u o.a. on-line kopen bij: www.lureparts.nl . Bouw én vang ze! Met vriendelijke groet, Oscar Wissink.



 

ANDEREN LAZEN OOK