**KLAAR**            Bericht uit Zweden (5)                        Goedemorgen spor

Bericht uit Zweden (5)

Goedemorgen sportvrienden hier het verslag van dag 7

Vandaag konden we vanwege het bezoek aan de ABU fabriek iets langer uitslapen. We zouden om ongeveer 7.00 uur vertrekken voor de rit van ongeveer 200 kilometer, echter de zaken liepen anders dan verwacht.

Autopech zorgde er voor dat we na 30 kilometer niet verder konden. We zullen jullie verdere ellende besparen maar leuk was het niet.Nadat al het leed verholpen was hebben we vroeg in de middag toch nog de boten op het water van de Scherentuin gekregen en hebben matig gevangen, want als er iets mis gaat dan zit alles tegen.

Vandaag dus geen mooie (sterke) visverhalen en foto’s, maar wel een stukje van Ton Wolfs over zijn zelfbouw pluggen en zijn effectieve manier van vissen hiermee. Morgen gaan we het weer eens op een nieuw meer proberen en we beloven dan weer eens een mooie vis voor jullie op de foto te zetten.

                       


De zeer goede jerkbaits van Ton.

Naar aanleiding van de vragen van lezers over de succesvolle jerkbaits van Ton volgen hieronder enkele bijzonderheden over de jerkbaits én de door mij gebruikte techniek:

Eerst even voor alle duidelijkheid de pluggen worden niet door mij alleen gemaakt maar samen met mijn vaste vismaat Huub Vink.Beiden zijn wij geïnspireerd geraakt door de vorm en de actie van de jerkbait die gemaakt word door Rob Kraayenveld. Onze jerkbaits lijken in grote lijnen op die van Rob echter de actie ervan is naar onze eigen ideeën aangepast.

Vooral het zogenaamde doodstaan (suspenden) van deze jerkbaits is perfect. Het binnentikken van deze jerkbaits vergt echter uiterste concentratie van de persoon aan het andere eind van de lijn, dit moet namelijk steeds een strakke verbinding vormen met de jerkbait. Nu het geheim van de smid, werp de jerk naar de stek van je keuze en vis hem dan met enkele korte maar zeer harde tikken binnen, een strakke hengel is hiervoor vereist. Hierna laat je de jerkbait een seconde of twee stilhangen.

Dan het moeilijkste gedeelte. Na het stilhangen geef je met de hengel een ferme tik waarbij de lijn pas strak komt aan het einde van de slag, hierdoor maakt de jerkbait een korte kantelende slag en dit is ook het moment waarop een meegekomen snoek toeslaat en de hengel probeert uit je handen te rukken en dat is dan weer het moment waar wij het allemaal voor doen. Probeer dit nu zo te doen dat er steeds direct kontact is met de jerkbait kleine aanbeten worden meteen waargenomen. Verleidelijker kun je volgens ons een jerkbait niet aanbieden, zeker wanneer de vissen minder geïnteresseerd zijn in snel binnengevist kunstaas. Deze manier van vissen kan echter alleen worden uitgevoerd als het niet te hard waait en de boot goed onder controle is.

Voor de mensen die het zelf willen proberen zullen er twee van deze jerkbaits worden verloot bij Total Fishing en voor degene die er een wint veel succes ermee! Namens de hele groep hartelijke groeten uit Zweden

Ton Wolfs

Vraag voor de verloting.
Hoeveel snoeken vangt Ton in totaal gedurende deze trip naar Zweden? Stuur je antwoord voor 20 mei a.s. naar info@totalfishing.nl en maak kans op een van deze bijzondere jerkbaits!

ANDEREN LAZEN OOK