Kerry Silver 2012: deel 2

Kerry Silver 2012: deel 2

Door Paul Ruiter

Die volgende ochtend ging de wekker al om 05.00 uur en een half uurtje later zaten we in de 4x4 op weg naar het strand. Er stond nog steeds veel wind en een stevige branding. Gewapend met shads waadden we voorzichtig in het donker de branding in, hier moest het gaan gebeuren. Al snel vlogen vanaf de linkerkant de hengels krom. Baars! Een school zilveren pijlen was op jacht in de branding.


The place to be

Nico en mijn vader haakten achter elkaar meerdere vissen, terwijl het bij mij stil bleef. Net toen ik aan mezelf begon te twijfelen was daar die verlossende dreun op mijn hengel en zat ik vast aan een hevig bokkende zeebaars die flink lijn nam. Na een spectaculaire dril kon ik de vis op het strand trekken. Een prachtige dikke baars van net over de zestig centimeter en ik had mijn Ierse P.R. weer wat scherper gezet.

Met een tevreden gevoel kon ik de baars weer terug laten glijden in haar element. Mijn vader had 3 mooie baarzen en Nico 2, allemaal grote vissen van rond de zestig centimeter.


Bokkende zeebaars


Hierna gingen we terug naar de Cottage, waar we getrakteerd werden op een overheerlijk Iers ontbijt. Het weer klaarde enigszins op en we besloten die middag om op pollak te vissen. Na een lange wandeling en een fikse klauterpartij van de rotsen stonden we aan de waterkant. Diep water recht voor onze voeten en grote kelpvelden, waar de grootogige rovers op de loer liggen.


Grootogige rovers

We hadden een geweldige middag, waarbij iedereen de nodige vissen ving. Nico had een loodlijn op zijn vliegenlat gezet en had de grootste schik met het vangen van kleine pollakken vlak onder de kant. Die avond hebben we het nog op een andere plek in de branding geprobeerd, maar het waaide ondertussen zo hard dat de shads weer terug op de kant geblazen werden.

Binnenkort deel 3…
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -