Kayakvisserforum - forum voor kayakvissers

Kayakvisserforum - forum voor kayakvissers

Al enkele jaren is het kayakvissen in Nederland steeds populairder aan het worden en kon het ook niet langer uitblijven dat er een forum opgericht zou worden voor kayakvissers.

Auke Jongbloed, een fervent visser vanuit de kayak, heeft naast zijn weblog www.kayakvisser.nl ook het forum kayakvisserforum.nl opgericht. het kayakvisserforum is in twee jaar uitgegroeid tot een zeer actieve forum die als doel heeft het kayakvissen te promoten en een medium te geven aan kayakvissers om kennis te kunnen delen.

Om de twee maanden word er een ‘kayakvisser-forumdag’ georganiseerd. Op een forumdag vissen de leden met elkaar op zowel zoet- als zoutwater. Fun staat voorop en tijdens die “fun” wordt er een boel van elkaar geleerd over het vissen vanuit een kayak

De laatste kayakvisserforumdag was zelfs een heuze tweedaagse waar we twee dagen in de Biesbosch hebben gevist en 1 nacht overnacht hebben op een boerencamping. En in mei hebben we op de Oosterschelde in weer en wind met het forum op geep gevist.

 
18 september:  Zeebaars kayakforumdag Oosterschelde
18 september wordt voor de tweede maal een zeebaarsdag georganiseerd op de Oosterschelde. Voor de locatie is Schelpenhoek gekozen. De locatie en datum is uitgezocht om ook de beginnende kayakvissers op een veilige manier kennis te laten maken met het vissen op groot water.

De Schelpenhoek is de “haven” van Serooskerke op het eiland Schouwen-Duiveland. Hier kan in een beschutte kom worden gevist op zeebaars, maar ook langs de dijk op de Oosterschelde waar menig mosselbank en steenstort te vinden is, zijn hele goede vangsten zijn te boeken. Natuurlijk is zeebaars het doel, maar ook zijn er vangsten als makreel te verwachten.

Die dag verzamelen we om 7:00 uur en wordt er omstreeks 8:00 uur begonnen met vissen. 16:00 Uur verzamelen we weer in de haven en na het inpakken van de kayaks en spullen is er afsluitend een barbecue waar we de dag gezellig met elkaar kunnen afsluiten.

Er zijn geen kosten verbonden aan de forumdag zelf. Mocht je mee willen eten met de barbecue, dan kun je een barbecuepakket bestellen op het forum variërend tussen de 7,75 euro en 11,35 euro.

Drie viskayaks gesponsord door viskayaks.nl
Voor de sportvisser zonder kayak, die serieus wil kennismaken met het kayakvissen en graag eens mee wil, zijn er door de sponsor drie Hobie viskayaks ter beschikking gesteld. Het gebruik van de kayaks is helemaal gratis dus wees er snel bij om een kayak te reserveren. Kijk op
www.kayakvisser.nl en neem contact op met Auke Jongbloed voor het reserveren van een viskayak.

Meer informatie over het kayakvisserforumdag vind je op het kayakvisserforum.nl en het weblog kayakvisser.nl