image description

Kayak Jagers 47 Baarzenbal op het Haringvliet

Kayak Jagers 47

Baarzenbal op het Haringvliet

Door Daniel van der Post

Inmiddels zitten we al weer enkele weken in de verplichte gesloten tijd. Maar wil jullie mijn laatste baarssessie op het Haringvliet zeker niet onthouden. Een prachtige visdag met een hele reeks aan fraaie soms kogelronde baarzen.


Het Haringvliet ligt er schitterend bij.

Het is bij mij onderhand traditie om zo net voor de gesloten tijd ingaat vol voor de baars te gaan. In tegenstelling tot voorgaande jaren werkte het weer eens een keertje mee. En zodoende kon er in het baarzenwalhalla, oftewel het Haringvliet, nog eens lekker gevist worden vanuit de Hobie kayak.

Het plan voor de dag is simpel: op gekende stekken afwisselend werpend vissen met kleine pluggen en shads, net zo lang totdat ik vriend baars tegenkom.

Echter duurt het tot de middag voordat de eerste baarzen van formaat zich melden op stek nummer drie of vier van die dag. Ik had tijdens de ochtenduren al wel een mooie snoekbaars weten te verleiden met een werpend aangeboden 7 centimeter RawBite. Maar qua baarzen bleef het wat stil. Ik begon al te denken: “Het zal toch niet…”


Mooie snoekbaars die de werpend aangeboden 7 centimeter RawBite niet kon weerstaan.


Knalharde aanbeet op de RawBite leverde deze 50 centimeter baars op.

Zo rond de middag op een stek waar de week ervoor wat mooie baarzen van afkwamen, is het dan raak. Een ondiepe plaat met her en der wat plantenresten van vorig jaar blijkt de nodige baarzen te herbergen. Werpend met een kleine RawBite wat zo rond de 1 tot 1,5 meter diep loopt, kan ik deze plaat perfect bevissen.

De werpeigenschappen van de 7 centimeter RawBite zijn uitstekend te noemen, ik kan er behoorlijke afstanden mee halen. Het is een bijzonder leuk spelletje met die pluggen: een stukje snel binnen vissen en dan weer laten doodvallen waardoor de plug weer naar het oppervlakte komt. Totdat…deze bruut word onderschept door een prachtige baars.

Een aantal lage veertigers valt zo ten prooi, maar dan klapt er wat groters op en dat blijkt het een grotere baars te zijn. Het is een prachtig exemplaar van 50 centimeter die er vol overgave voor gaat en dit geeft een leuk gevecht. Wat zijn ze toch sterk en geven ze prachtige sport op licht materiaal.

Op deze wijze verstrijken de uren alsof het niks is. Niet alleen de plug maar ook de 12 centimeter Shad Teez levert mooie baarzen op.


De magische grens overschreden.


Let them go , let them grow!


Prachtige baars op de 12 centimeter Shad Teez in de kleur Headlight.

In de namiddag raakt de beet er uit. Ik zoek een andere stek op met wat dieper water. Een mooie stek met de nodige aasvis dat duidelijk zichtbaar is op de Lowrance HDS7. Op deze stek gaat het snel en komt er een mix boven van fraaie baarzen en enkele snoekbaarsjes.

De 12 centimeter ShadTeez blijkt zeer gewild en levert harde aanbeten op. Schijnbaar bevind ik mezelf in een bijtmomentje en gaat het even goed los.

Diverse dikke baarzen zijn de klos en mogen even poseren voor de camera. Daarna verandert er iets in de wind en vallen de aanbeten plots helemaal stil. Het blijft toch apart dat het soms zo snel kan veranderen.

Hiermee eindigt mijn laatste dag van het 2016/ 2017 seizoen met een dus beste baarzensessie. En krijg ik bij het schrijven van dit artikel al direct weer zin in het nieuwe seizoen.


Kogelronde baars.


Superdagje met vele baarzen, de één nog mooier dan de ander.

'till the next adventure,
Daniël van der Post

Wilt U meer weten omtrent deze visserij of heeft U vragen/opmerkingen over dit artikel of heeft U vragen over het vissen vanuit een Hobie kajak dan kunt U altijd een mailtje sturen naar info@danielsfishingexperience.com of een kijkje nemen op mijn website Daniels Fishing Experience.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De Allrounder : Krulstaartje
Willem Moorman -
image description
Roofvistopper in spe ...
Willem Moorman -