image description

Zicht op zeebaars 324

Wisselende vangsten.

Dat je van het vreetgedrag van vriend zeebaars geen hoogte kunt krijgen weten we zo langzamerhand wel. Langzaam gaan we richting juli voor mij althans één van de topmaanden voor de zeebaars. Zo rond half augustus komt die taaie tijd weer als ze overgaan tot het nuttigen van (zachte) krab om dan eind september weer volgas te gaan vreten om in de goede conditie te komen voor de lange terugtocht.


Michel met 77 cm.  zilveren power. Was echt een superdril, aldus Michel.

Maar dat dit soort feiten lang niet altijd kloppen is ook bekend. Maar goed we zitten nu nog in juni en hebben gelukkig dus nog een aantal maandjes te goed! Dat de zeebaars aanwezig is staat buiten kijf! En dat er her en der behoorlijk wat grote vissen rondzwemmen kun je rustig van me aannemen.Het is de laatste weken al heel wat keertjes voorgekomen dat een zeebaars tijdens de dril niet of nauwelijks was af te stoppen waardoor je lijn kapot “schuurde” rond een obstakel. Ook Patrick heeft de afgelopen avonden grote dikke vissen verspeeld omdat hij ze ondanks het topmateriaal gewoonweg niet uit te “gevarenzone” wist te drillen. Ik vind het wel een top idee dat er ook dit jaar weer een behoorlijk aantal dikke baarzen rondzwemmen.


Blijft een topvis!


Dikke Boem

Vorig jaar was het al top maar tot op heden mogen we met ons “ploeggie” zeker niet klagen. Opvallend is dat die “gouwe ouwe” gebonden jigkop momenteel weer garant staat voor grote dikke vissen. Zelf heb ik echt veel succes met de nieuwe Gutsbait UV shad van Spro. Zowel de 9,5 als 11 cm. uitvoering scoren goed.


Avondsessie met Patrick leverde weer een aantal mooie vissen op!Dankzij het gleufje in de jigkop past de shad optimaal en een druppie secondelijm is ruimschoots voldoende om de shad op de juiste plek te houden! Wordt zeker vervolgd! A.s. zaterdag 23 juni organiseer ik weer zo’n leerzame zeebaarsworkshop vanaf de pier in Hoek van Holland.


Super baars voor Mike

Ik heb nog 2 plaatsen vrij dus mocht je zin hebben bel me dan even 0031 (0)6 2001 6129. Ook 30 juni en 7 juli heb nog enkele plaatsen vrij dus wie houd je tegen. Ik zorg geheel gratis voor het hengelmateriaal en het kunstaas!!


Wim met de eerste zeebaars van de avond

Kijk voor meer info even op mijn site www.zeebaarsworkshops.net Mocht je zin hebben om vriend zeebaars vanuit de boot te belagen neem dan even contact op met Patrick Verbrugge 0031 (0)6 14445245 de prijzen etc. vind je op de eerder genoemde site.

Stekel ze.
The Bass Whisperer.
Joop.

ANDEREN LAZEN OOK