Kayak Jagers 27   Wedstrijd dag 3

Kayak Jagers 27

Wedstrijd dag 3 

Door Daniel van der Post

De laatste dag van het toernooi of te wel D-day is aangebroken. Vandaag valt de beslissing en ondanks dat ik er fantastisch voorsta moet er toch gepresteerd worden!

Het weerbeeld is vandaag opnieuw compleet anders  met veel wind 4 tot 5 Bft uit een vervelende hoek (West) waardoor er dikke golven staan op het Haringvliet.

Wegens dit Hollandse zomerweertje…(nu wel zonder vliegen) zullen veel deelnemers waarschijnlijk de beschutte plekken opzoeken waardoor het ‘lekker’ rustig zal zijn op vele ander stekken.


Moeilijke condities tijdens de laatste wedstrijddag met hier de winnaar van verleden jaar in actie, Sebastian Kummerer (Duitsland).


De omstandigheden maken het bijzonder lastig, desondanks weet ik er binnen het uur een baars uit trekken terwijl ik voor anker lig te vissen.

Het shadje vliegt fantastisch met deze wind en zodoende kan er een groot gebied met de wind in de rug worden afgevist.

Het blijft echter bij deze ene baars waarbij de golven en wind het toch wel erg lastig maken om nauwkeurig te kunnen vissen.

Daarop neem ik de beslissing om te verkassen naar een ander stuk van het Haringvliet waar de wind iets gunstiger staat om werpend te kunnen vissen.

Het van thuis meegenomen anker blijkt wederom de perfecte manier om een gebied goed en nauwkeurig uit te kunnen vissen.

Op deze wijze vis ik een flink stuk water stapsgewijs af. Op de aanwezigheid van slechts één andere (Amerikaanse) deelnemer trouwens ook nog eens lekker rustig.

Makkelijk is het zeker niet maar er zwemt wel vis! In vrij korte tijd komt er eerst een baars en een klein snoekje (55 centimeter) boven en zie bij mijn buurman ook een baars boven komen en even later een grotere snoek (Dit blijkt na afloop de grootste snoek van het toernooi te zijn).

Ik weet direct ook dat dit het moment is om toe te slaan en weet vervolgens een snoekbaars te foppen zodat er inmiddels al weer vier vissen op mijn scorebord voor van vandaag staan.


Het begint er steeds beter uit te zien met alweer de vierde vis van de dag, een fraaie snoekbaars goed voor een hoop belangrijke centimeters.


Even later komt teammaat Ronald aangevaren die in de vroege ochtenduren hier al had gevist maar helaas zonder succes.

Steeds meer kajaks komen onze richting uit maar het bijtmomentje is klaarblijkelijk voorbij en ik zie bij niemand nog vis naar boven komen.

Langzaam begeef ik me al vissend terug richting Hellevoetsluis waarbij het toch al duidelijk wordt dat de vangsten zeer uitlopend zijn onder de deelnemers.

Sommigen hebben goed gevangen vandaag maar vele worstelden met de omstandigheden en kregen nauwelijks wat gevangen.

In het laatste uur terwijl ik werpend met een jerkbait boven de planten vis kan een voor mij iets grotere snoek (63 centimeter) de verleiding niet weerstaan en klapt vol overgave op mijn kunstaas.


Op het laatst nog een ‘upgrade’ snoek welke een mooie afsluiter vormt voor dit toernooi.


Het is een mooie afsluiting van het toernooi waarna vervolgens het (lange) wachten kan beginnen totdat de eindstand bekend word gemaakt.

Het blijkt dat mijn grootste ‘rivaal’ het vandaag wat minder heeft gedaan. Echter is het toch wachten op de officiële uitslag voordat er iets gevierd kan worden. De uren verstrijken….

Na eerst maar eens te zijn gaan eten, het nuttigen van een paar (verdiende) alcoholische versnaperingen begeven we ons terug naar het hart van het hele gebeuren het ‘droogdok’ in Hellevoetsluis.

Langzaam druppelen de uitslagen binnen waarbij het steeds duidelijker wordt dat, na het behaalde Europese Kampioenschap verleden jaar september, het me opnieuw gelukt is om een eerste plaats te scoren tijdens een groot (kajak)evenement.
Ik kan het amper geloven….maar het staat er toch echt!...YESSSS! World Predator Classic Kayak Champion!


Thnx Ian 'dizzybigfish' Harris voor het nemen van deze foto.


Wat een fantastisch gevoel en wat een week! Naast de individuele titel behaal ik samen met Ronald Traas (Team YakFishing) en zeer fraaie tweede plaats in het Team klassement.
 
Het was een supergezellige week met de mannen en vrouw van Team YakFishing en niet te vergeten Ian Harris en Matt Boast welke ons toelieten in hun huisje en natuurlijk alle overige deelnemers , organisators/Marshalls, sponsors en bekenden welke dit hele evenement tot een zeer mooi en gedenkwaardig geheel maakten.

Nogmaals bedankt!


Enkele dagen na afloop van het toernooi de gewonnen Hobie Outback Kajak opgehaald wat samen met een kwalificatie ticket voor het komende wereldkampioenschap in China één van de velen prijzen is.

Till the next adventure…………

Heeft U nog vragen of aanvullende informatie met betrekking tot dit artikel of wilt U graag meer weten over het kajakvissen in het algemeen dan kunt U altijd contact met me opnemen via daniel@yakfisfing.eu
Met vriendelijke groet
Daniel van der Post

ANDEREN LAZEN OOK

image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (18 )
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars : Slechtste seizoen ooit! (2)
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -