image description

Karpertips (11)

Karpertips (11)  

30 Behoren mosselbanken tot de topstekken?

Of mosselbanken ook echte hotspots zijn, hangt in hoofdzaak ervan af of mosselen ook een geliefd voedsel voor de karpers zijn.

Wanneer de vissen in een water een zachte en zandige bodem ter beschikking staat met voldoende slakken, wormen en larven, dan zullen ze de voorkeur geven aan deze zachte ondergronden. Het hangt er ook vanaf hoeveel mosselen er alles bij elkaar in een water voorkomen. Wanneer de schaaldieren bijna de gehele bodem bedekken, waarbij de ene mosselbank grenst aan de andere, dan vormt een enkele mosselbank natuurlijk geen echte hotspot meer.

31 Wanneer vissen op een badplaats?
Over het algemeen is het vissen hier aan te raden in het tijdige voorjaar, maar ook in de herfst en winter. In deze perioden wordt het water niet verstoord door andere activiteiten. Op wateren waar ook gezwommen wordt zijn de vissen, vooral de karpers, gewend geraakt aan de herrie van de zwemmers; zodat je hier toch wel vangsten kunt realiseren.

Wanneer het nachtvissen niet toegestaan is, dan blijft er tussen het gespetter en de zonsondergang meestal niet veel tijd meer over om te vissen. Om deze reden is het vissen hier in de zomer lang niet zo effectief als in de herfst, omdat er in dit jaargetijde ook overdag gevist kan worden. De vissen hebben dan veel meer rust en pakken het aas nog net zo goed als in de zomer.


Op meren waar gezwommen wordt, is in de zomermaanden het vissen ’s nachts aan te bevelen.

32 Vang je ook op plekken met veel modder?
Op wateren met een dikke modderlaag, bestaat altijd het gevaar dat de complete montage hierin wegzinkt. Je kunt je dan de vraag stellen of dat het gehele water een modderbodem heeft of dat er ook plekken zijn met een harde bodem. De moeite die het kost om deze plekken te vinden loont zich in bijna alle gevallen, dit omdat dit meestal de beste stekken zijn.


Plaatsen met een harde bodem op een verder modderig water zijn lonende stekken.

Wanneer je op de modder vist, dan zinken ook de voerboilies hierin weg. Dit is echter geen al te groot probleem omdat de karpers er gewend aan geraakt zijn om hun voedsel te zoeken in de modder. Om deze reden vang je ook nog wanneer de montage en het aas weggezonken zijn.

Je kunt het proberen met een pop-up boilie die juist nog boven de modder zweeft. Maar dit is vaak niet eens nodig, het in de modder verborgen aas vangt net zo goed.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
IN KARPER 114…
Willem Moorman -
image description
Shrimp Aligner van PB Products
rudy.van.duijnhoven -
image description
Speciale acties bij Hareco Hengelsport
rudy.van.duijnhoven -