image description

Karpertips (10)

Karpertips (10)  

27 Waar vissen we langs een rietkant?

Wanneer het riet tot op een diepte van 60 tot 70 centimeter uit het water steekt, dan is het goed mogelijk dat de karper en natuurlijk ook andere vissoorten zich hoofdzakelijk hier ophouden.

De vissen komen hier omdat ze hier bijzonder veel voedsel vinden. Het beste en het meest succesvol bevis je deze vissen door het aas vlak voor de rietkant aan te bieden, tot op een afstand van maximaal twee meter. Hoe dichter het aas bij het riet ligt, des te groter zijn je kansen.

Helaas neemt hierdoor ook het risico toe om een vis te verliezen. Je dient dan ook uit alle macht te proberen om te verhinderen dat een karper het riet bereikt. Zwaarder materiaal is hiervoor zeker noodzakelijk.


In het riet vinden karpers veel soorten voedsel. Het loont de moeite vlak hiervoor te vissen.

28 Zijn eilanden hotspots?
Eilanden in een meer, of ze nu groot of klein zijn, zijn in vrijwel alle gevallen uitstekende karperhotspots. Het is hierbij belangrijk om zo dicht mogelijk tegen de oever van het eiland te vissen.

De eerste helling omlaag op een diepte van een tot vier meter is zowel in de zomer als in de herfst een perfecte visplek. Maar ook in de koudere maanden houden de karpers zich vaak op in de nabijheid hiervan. 


Een mooi geschubde spiegelkarper, gevangen tegen een eiland.

29 Zijn zandbanken goede stekken?
Een ondiepe zandbank in een meer vormt vrijwel altijd een goede hotspot voor het vangen van karper. De geschubde vrienden vinden hier in de regel zeer veel voedsel. Echter alleen ‘in de regel’, zandbanken hoeven niet onder alle omstandigheden en in elke tijd van het jaar goed te zijn. Wanneer er op een zandbank weinig natuurlijk voedsel te vinden is, dan zal ook de karper hierop maar zelden te vinden zijn.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
IN KARPER 114…
Willem Moorman -
image description
Shrimp Aligner van PB Products
rudy.van.duijnhoven -
image description
Speciale acties bij Hareco Hengelsport
rudy.van.duijnhoven -