image description

Karper, zeeforel en poldersnoek in aflevering 2 VIS TV XL

Presentator Tamme Smit vist deze aflevering in zijn eentje in Friesland, waar sinds kort ál het viswater is ingebracht in de VISpas. Feedervissend op witvis en penvissend op karper laat hij de variatie aan viswater in de provincie zien.

Thom Beentjes trekt een dag op met roofvisexpert Ruben Dekkers in de visrijke polders rond Gouda. Actief vissend praat hij Thom bij over de beste technieken en materialen voor het struinend kunstaasvissen op snoek.

Verantwoord vissen

Presentator Jan Willem reist af naar het Groningse Peizerdiep, waar hij Jan Kamman en Henk Mensinga spreekt over het project Vissen voor verbinding. Daniël Weyers gaat met Sijmen van den Berg op pad voor een gezamenlijke 'instructie' verantwoord vissen. De centrale vraag: hoe behandel je een vis op het droge en welk materiaal gebruik je daarbij?
 
Je ziet het aanstaande zondag 7 juni om 09:30 uur op RTL 7.
 

Met én zonder hengel

Ook het derde seizoen staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kriskras door het land komen ze op de mooiste plekken en bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. In het nieuwe seizoen wordt onder meer stilgestaan bij vismigratie, loodvervangers en de palingstand.
 

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt aan bod, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten, waar zowel de beginnende als gevorderde sportvisser zijn voordeel kan doen.
 
VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2020 start op 31 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
SPRO - Sea Bass Madness With Lures
Willem Moorman -
image description
Hoogzomersnoeken.
Willem Moorman -