image description

Kabeljauw paradijs IJsland

Veel vissers gaan jaarlijks naar Noorwegen, maar IJsland is minder bekend, terwijl IJsland echt een geweldig land is om te vissen en de visserij echt TOP is.

Je vliegt van Amsterdam, Dusseldorf of Brussel naar Keflavik en vanaf daar een prachtige busreis door het magische IJsland naar Sudavik of Bolungarvik in het Westfjord. Op de terugreis is er 1 hotelovernachting ivm de vroege vlucht terug naar Amsterdam, Dusseldorf of Brussel.


Prachtig IJsland

IJsland heeft een vulkanische natuur waar weinig bomen groeien en veel watervallen en warm waterbronnen zijn, de natuur is magisch, ruig en stoer, een heel apart land en zeker de moeite waard om eens te zien. Maar jullie gaan er heen om te vissen en vissen ga je er zeker vangen, zij geven 99% garantie op een kabeljauw van een meter, kun je nagaan ! Je vangt hier nog de echte sterke prachtige kabeljauw, die volgens veel vissers nog beter smaakt dan de kabeljauw uit Noorwegen.


kabeljauw uit IJsland

De vangsten in IJsland bestaan voor 90% uit kabeljauw, maar als je er gericht op vist kun je ook roodbaars, koolvis, wijting, schelvis, zeewolf en heilbot vangen. Heilbotten worden er niet heel veel gevangen, wil je heilbot vangen kun je beter naar Noorwegen, maar ben je gek van de kabeljauw visserij, dan ga je nergens in Europa zoveel kabeljauw vangen als in IJsland. IJsland is ook een redelijk makkelijk land om vis te vangen, je kunt hele lange driften maken en je hebt niet veel materialen nodig, mede omdat je niet veel verspeelt, de bodem is er vrij glad.


Visboot IJsland een grote fijne dieselboot

In IJsland is het juist de kunst om die hele grote dikke kabeljauwen er tussenuit te vissen, dat doe je met (heel) groot aas of kunstaas, maar dat staat allemaal in de “IJsland PDF” die men dan van ons krijgt. Ook is het mogelijk om gratis naar onze kantoor in Colijnsplaat te komen voor een gratis prive-les. (zie de website voor meer informatie) en elk jaar hebben we in februari de grote exclusieve “Cordes Traveldag” waar veel IJsland experts aanwezig zijn.


Grote koolvis uit IJsland

Je boekt bij Cordes Travel voor IJsland een heel pakket, exclusief vliegtickets, die prijzen variëren teveel om die in de prijs te doen. Maar in het IJsland-pakket zitten alle transfers, het huis, de visboot, A3 gelamineerde zeekaart met stekken, een huurauto voor de hele periode met vrije kms om bv boodschappen te doen, bootverzekering, 20kg visfilet (zelf fileren) en je hebt minimaal 9 volle visdagen !! Kortom een heel pakket wat er allemaal incl. in de prijs zit.


IJslandse zeewolf

Klopt je las het goed, 9 volle visdagen !! Niks geen ochtend vissen en dan in de middag de boot inleveren, nee 9 dagen van in de ochtend tot eind vd middag/avond vissen en dat voor de prijs van 7 dagen ! Ideaal, mocht er dan eens een dag uitvallen, geen zorgen dan heb je nog steeds voldoende visdagen, al kun je bij Sudavik 99% vd tijd vissen. Is er dan slecht weer dan is een rit door de natuur prachtig of een bezoek aan de waterval Dynjandi.


Dikke IJsland kabeljauw

En zoals gezegd die visserij is echt geweldig en die begint al voor de deur, lees maar eens door de reisverslagen. De eerste goede stekken met echt al leuke meter-kabeljauwen liggen al voor de deur op maar 3 min. varen, echt waar. Juist ook de lichte visserij met lichte materialen op die kleinere (4-5kg) kabeljauwen is een enorme sport, dat zijn echte vechters ! Of wat dacht je van de grote meter-koolvissen ? En het vissen met aas op de zeewolf, wijting en schelvis is erg leuk om te doen. Ons advies, boek de visgids voor 1 dag, voor een klein bedrag per persoon een hele dag tips, advies en stekken.

De huisjes hebben 2, 3 of zelfs 4 slaapkamers, afhankelijk welk huisje de voorkeur heeft en afhankelijk vd prijs natuurlijk, alle prijzen staan trouwens openbaar op de website, komt alleen nog een vliegticket bij. Onze gasten willen zoveel mogelijk visdagen, dus vandaar geen 3-4 overnachtingen in een hotel buiten de stad, nee maar 1 overnachting op de terugreis. Wil je langer in IJsland blijven of eerder aankomen, allemaal geen probleem, we boeken de tickets op de datum die jullie willen of je mag de tickets ook zelf boeken. Dus een langer verblijf in IJsland is mogelijk.

Lees ook eens door de >>reisverslagen<< 

Meer informatie, bel of mail gerust voor een vrijblijvende prijsopgaaf:  www.cordestravel.nl 

ANDEREN LAZEN OOK