JRC-Cup uitgereikt tijdens CARP Zwolle 2011

Persbericht Publishing House/ JRC

JRC-Cup uitgereikt tijdens CARP Zwolle 2011

Tijdens CARP Zwolle zijn de nieuwe JRC-kanjers bekend gemaakt. Eerst werd dé karperbelofte aan het publiek gepresenteerd. Tijdens de nominatieronde die gedurende twee maanden online stond, werden vele jeugdige karpervissers door het publiek voorgedragen.

De top drie aan genomineerden hebben een aantal belangrijke zaken gemeen. René Treffers, Bart van Bezouw én Daniel Takken  zijn alle drie bloedfanatieke karpervissers én het zijn drie fervente leden van de KSN. Alle drie zitten óf zaten zij in de KSN-jeugdcommissie. Gezien het grote aantal stemmen dat zij kregen, doet deze KSN-jeugdcommissie erg goed werk.

Deze jonge vissers zetten zich belangeloos in om het karpervissen onder de jeugd in goede banen te leiden. Zij dragen enthousiast bij aan voorlichting, organiseren meetings, binnen- en buitenlandse jeugdviskampen en zijn eigenlijk permanent bezig om het populaire karpervissen op de juiste wijze te promoten.

Deze drie genomineerden zijn ondanks hun jongere leeftijd al échte karpermannen én uit het juiste hout gesneden, in de toekomst zullen we nog vaak van hen horen.

Het is tussen deze drie een échte close finish  geworden, toch bleef er uiteindelijk één naam overeind en zo kreeg Bart van Bezouw onder luid applaus van Robert Valkeneer en Sjouk-Jelmer Land van Pure Fishing de felicitaties én het prijzenpakket van 1300 euro aan JRC producten uitgereikt.

De teller voor Dé Karperpromotor sloeg gedurende de twee nominatiemaanden bijna uit tot in het rood. Hierbij leverden ook de namen in de top drie een nek-aan-nek race. Dat wil veel zeggen over de waardering die deze vissers genieten bij het publiek. De top drie aan genomineerden bestaat uit Mark Hoedemakers, Erwin van Hensbergen en Filip Matthys.

Hoedemakers nam in 2008 de moeilijke taak op zich om het voorzitterschap van de Vereniging van Belgische Karpervissers op zich te nemen. Hij volgde hiermee Patrick Bauwens op, die aantal jaren geleden in Zwolle de COBRA-Cup in ontvangst mocht nemen voor zijn bewezen diensten voor het Belgische karpervissen. Gezien het aantal stemmen dat Mark kreeg, volbrengt hij deze zware taak erg goed.

Filip Matthys komt, net als Mark Hoedemakers, uit België. Daar waar in Nederland Spiegelkarper-projecten tegenwoordig handig te realiseren zijn, is dat in België een flink stuk lastiger. De politiek en bureaucratie maken de weg naar een goed Spiegelkarperproject erg lastig. Daarom kost zoiets ontzettend veel moeite, tijd én energie.

Matthys wordt door velen gezien als dé grootste voorvechter van Spiegelkarperprojecten in België. Geheel belangeloos en schijnbaar onvermoeid maakt hij zich al meer dan zes jaar sterk voor gezonde én duurzame projecten. Veel stemmers vonden het in ieder geval belangrijk deze kartrekker eens in het zonnetje te zetten.

Erwin van Hensbergen is door zijn stemmers naar voren gedragen vanwege de fantastische karperwebsite die hij beheert. Van deze site genieten dagelijks ontzettend veel bezoekers en dat is helemaal niet vreemd. Carp Feeling.com is namelijk een zeer actuele site, met fraaie verhalen, goede info en grappige cartoons.

Wat helemaal bijzonder is, is de Live Carp Cam die geïnstalleerd is op de bodem pal op een voerplek die dagelijks wordt onderhouden. Tijdens het seizoen kun je 24 uur per dag inloggen om vanuit huis de stek te checken.

Ook van dit drietal kon er maar één met de begeerde titel aan de haal gaan en zoals Robert Valkeneer het tijdens de uitreiking al aangaf, is de JRC Cup meer dan terecht voor Filip Matthys. Het publiek was het daar roerend mee eens en applaudisseerde luid toen Matthys het JRC prijzenpakket ter waarde van 2300 euro ontving.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -