Jong gevist, oud gedaan! 4 Herfstvakantie 2015

Jong gevist, oud gedaan! 4   

Herfstvakantie 2015 

Door Bas van den Eertwegh

Het is donderdag in de herfstvakantie. De bladeren beginnen weer van de bomen te vallen en zien er weer prachtig uit. Vorige week heeft pap met Stefan de verblijfplek van de grote baarzen gevonden, dus vandaag gaan we proberen zo’n dikke veertiger te vangen.

Even snel de boot traileren, en we kunnen beginnen met vissen. Het is heerlijk weer, zonnetje hoog aan de hemel, geen wolkje te zien. We beginnen met rustig richting eerdergenoemde baarzenstek te slepen met kleine baarzenplugjes.

Na nog geen honderd meter krijg ik een aanbeet op mijn steunhengel, en ik voel gelijk dat het een betere vis is. Pap draait snel alle andere lijnen binnen zodat we de vis gemakkelijk kunnen landen. Het is echt zo’n lekker volgevreten baars. Hij blijkt nét niet mijn persoonlijk record van vorige keer te evenaren, de meetlat geeft 46 centimeter aan.



Prachtige kleuren.



Vliegende start.


We varen rustig door richting de superstek van vorige week. Daar aangekomen vangt pap binnen een paar minuten zijn eerste veertiger van de dag. Twee driften later heeft hij er twee tegelijk, eentje op de handhengel en eentje op de steunhengel. Ze zijn dus goed los…. Heerlijk, hectiek in de boot!

Ik draai snel mijn hengels binnen en neem er een van hem over. Even omschakelen, want hij heeft de slinger aan de voor mij verkeerde kant zitten. Even later liggen er twee baarzen van precies 43 centimeter op de mat. Mooie doublet!



Double strike!


Daarna gaat de dag als een nachtkaars uit en krijgen we geen enkele aanbeet meer. We besluiten daarom ook om er op tijd een eind aan te breien. We halen de boot weer uit het water en rijden huiswaarts.

Het is ondertussen zaterdag, gisteren zijn we een dagje op de hengelsportbeurs in de jaarbeurs in Utrecht geweest. Veel bekenden van pap gezien en ik veel nieuwe mensen leren kennen… weer wat kunstaas gekocht, al met al was het een gezellige dag.

Vandaag staat er een visdag met Piet en Piet op het programma, kijken of de snoekbaarzen al te vangen zijn.



Dagje met Piet en Piet
.

Wat we ook proberen, de snoekbaarzen laten niets van zich zien of horen. Wel worden we constant geplaagd door de in grote aantallen aanwezige zwartbekgrondels. Ze blijven de hele tijd aan onze stukjes kunstaas knabbelen, maar blijven hangen ho maar.. Na een poosje weet pap er dan toch een te haken.


Als deze visjes nu eens zes keer zo groot werden…


Dan ineens toch, pap heeft een snoekbaars te pakken op zijn Fin-S. Centimetertje of vijftig, mooie vis. Ondertussen zijn de Pieten ook aardig aan het vangen, en Piet 1 maakt mooie foto’s terwijl Piet 2 een snoekbaars aan het drillen is.


Mooie vis in het zonnetje.




De Pieten in actie.


Piet maakt ook de nodige foto’s van ons. Als pap later nog een baars van in de veertig haakt, schiet Piet vanuit de andere boot nog een hele fraaie plaat.



Een goede fotograaf in een tweede boot levert dit zulk plaatjes op




Superplaat! Dankjewel Piet.


Na die laatste baars vinden we het genoeg geweest, de vissen waren niet echt los, maar we hebben er toch nog een aantal weten te foppen. Volgende keer beter.
 

ANDEREN LAZEN OOK