Jeugdviswedstrijden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Persbericht Het Nationale Park De Hoge Veluwe  

Jeugdviswedstrijden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe 

Wegens het succes van de eerste editie in 2015, organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe speciaal voor de jonge (sport)vissers dit jaar drie jeugdviswedstrijden.

De wedstrijden vinden plaats in het prachtige decor bij de vijver van het Jachthuis Sint Hubertus, waar o.a. voorns, stekelbaarzen en snoeken zwemmen. 
De wedstrijd is toegankelijk voor alle kinderen tot en met 15 jaar en vaders, moeders en familie mogen gerust mee komen om te helpen.

Prijzen
Er zijn mooie prijzen te winnen voor de kinderen die de meeste vissen vangen en een extra prijs voor wie de grootste vis vangt. 

Wie de meeste vissen vangt, wint. Voor de eerste drie is er een prijs:
1e prijs: luxe hengelset met toebehoren

2e prijs: hengelset met toebehoren

3e prijs: dobberpakket
Voor degene die de grootste vis vangt, is er een extra prijs: een hengelset met toebehoren!

Spelregels
Er mag alleen met een vaste hengel met een eentandige haak gevist worden, en er mag maar één hengel gebruikt worden*. Als aas mag er brood, deeg, kaas, granen en zaden, wormen en insecten (bijv. maden) worden gebruikt. De vissen die gevangen worden, bewaar je in een leefnet. Na afloop gooien we de vissen natuurlijk weer terug in vijver.


Praktische informatie
Data: 17 april, 30 juli en 18 september 2016
Tijdstip: 13.00 tot 16.00 uur
Locatie: Hubertusvijver in Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Kosten: Gratis (excl. entree Park)

*Het Park heeft er bewust voor gekozen alleen met een vaste hengel te laten vissen in de vijver bij Jachthuis Sint Hubertus. Reden hiervoor is dat het Park de karpers in het water zo veel mogelijk wil beschermen. Daarnaast is bij een werphengel het aantal meters nylon dat het water ingaat veel groter dan bij een vaste hengel. Dat zorgt voor grotere risico's voor vogels, die verstrikt kunnen raken in het draad.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -