Jan Zekveld wint eerste NEO Baits Commercial Cup

Persbericht Neo Baits

Jan Zekveld wint eerste NEO Baits Commercial Cup 

Door Parry Vermeulen

Op zaterdag 19 september is het eindelijk zo ver; de lang verwachte NEO Baits Commercial Cup gaat van start. Veel deelnemers hebben zich al maanden van tevoren ingeschreven; de verwachtingen zijn dan ook
hooggespannen voor deze prestigieuze wedstrijd, die gevist wordt op Vijver 1 van Visvijvers de Biesbosch.


Gedurende de ochtend zijn er hier en daar wat verbeten gezichten te zien, de vis is duidelijk nog niet los op alle stekken en het duurt soms lang voordat de eerste karper binnen is. Toch blijken een paar stekken
vanaf het startschot wel degelijk productief te zijn; het zijn voornamelijk de vissers aan de overzijde van de vijver die regelmatig een karper van rond een kilo het net in weten te krijgen.

Jan Zekveld is een van die goed vangende vissers en hij verschalkt voor de middagpauze al aardig wat mooie spiegel- en schubkarpertjes. Zijn buurman Sergio Tempelman is ook erg goed bezig en mede door een graskarper van zes kilogram doet hij niet veel onder voor Jan; het gaat nog een spannend middagje worden!

Verwoede strijd
Gedurende de middagpauze wordt de innerlijke mens voorzien van een lekkere lunch en het moet gezegd worden; zowel de lunch als het uitgebreide diner na de wedstrijd zijn tot in de puntjes verzorgd, waarvoor hartelijk dank aan het team van de Biesbosch!


De sfeer was om door een ringetje te halen.


Dat iedereen er zin in heeft, blijkt wel als iedereen om 13.00 uur al, een half uur te vroeg, weer startklaar op zijn kist zit. Het weer is inmiddels wat opgeknapt en het zonnetje breekt door.


Een van de vele vissen die helaas op het nippertje ontsnapten.


Dat heeft direct effect op de vangsten; vooral aan de overzijde trekt de ene na de andere karper het elastiek uit de toppen!


Niet relaxen. Vissen is soms erg hard werken!


Kanonnen Jan Zekveld en Sergio Tempelman zijn in een verwoede strijd verwikkeld. Helaas wordt er regelmatig een vis verspeeld, door vrijwel alle deelnemers overigens. Vooral wanneer het dan een groter exemplaar betreft, wordt er tamelijk emotioneel gereageerd; de spanning stijgt naar een hoogtepunt!

Dode madengeheim
Tot op de laatste seconde wordt er volop vis gevangen, sommige deelnemers vangen in het laatste kwartier zelfs net zoveel als gedurende de hele wedstrijddag.


Een van de vele van vandaag.


Ook Jan en Sergio blijven maar vissen het net in trekken; wie gaat er straks met de hoofdprijs van 250,- euro en eeuwige roem naar huis?!

Vol spanning wordt de weging gevolgd. Het blijkt dat niemand meer dan 20 kilo vis in het leefnet heeft zitten, behalve… juist ja, Jan en Sergio!


De einduitslag.


Al snel verschijnt er een brede smile op Jans gezicht; de weegschaal van zijn concurrent stokt bij 24.300 gram, terwijl hij zelf maar liefst 27.800 gram bij elkaar gevist heeft, waarmee hij glorieus winnaar is
dus!


Jan Zekveld wint de eerste NEO Baits Commercial Cup.


Zijn tactiek? Jan vist sinds kort naar volle tevredenheid met de producten van NEO Baits, maar hij wil nog wel zijn 'geheim' van deze dag verklappen: "Ik heb vanaf het begin uiterst secuur en scherp gevist, dun lijntje, haakmaatje 16 - 18 en niet teveel voeren. Verder zou het best kunnen dat de dode maden vandaag de doorslag hebben gegeven…"


Psst, niet verder vertellen over mijn NEO Baits pellets en dode maden he...


In totaal zijn er vandaag 220 vissen gevangen, met een totaalgewicht van 219 kilogram. De top drie (met een gedeelde 3e plaats):

1. Jan Zekveld 27.800 gram.

2. Sergio Tempelman 24.300 gram.

3. Edwin de Groot 19.900 gram.

3. Gert-Jan de Bekker 19.900 gram.


1 Jan Zekveld 2 Sergio Tempelman en gedeeld 3e Edwin de Groot en Gert Jan de Bekker.


Hierbij willen wij graag alle deelnemers bedanken en natuurlijk feliciteren wij Jan Zekveld van harte met de overwinning van de allereerste NEO Baits Commercial Cup!
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -