International Kayak Fishing Week Lohals, Langeland Denemarken (Dag 1)

International Kayak Fishing Week Lohals, Langeland Denemarken (Dag 1)

Door Team Total Fishing International (Leonard Muys en Ron Smits) 

Op vrijdag 02 oktober vertrekt de organisatie Mark van Dijk (Mark van Dijk Yachting), Eric de Keuster van (Zeevissport vzw) Ronny Helaers (team Mark van Dijk Kayak Fishing) en Ron Smits (team Total Fishing International) naar het Deense eiland Langeland om de voorbereiding te doen voor het bovengenoemde event.

Een mooi gezicht om drie auto’s achter elkaar te zien rijden, geladen met Hobie Kayaks. Na ongeveer 14 uur zijn we gearriveerd bij Novasol Rudkobing om de sleutel op te halen.


‘s Avonds was er nog even tijd voor ontspanning.


We zijn vroeg opgestaan om alles in gereedheid te brengen om de deelnemers een warm welkom te heten. Leonard Muys van Team Total Fishing International arriveert al vroeg in de morgen met zijn goed uitgeruste boot om ons te assisteren op het water, zodat ook de veiligheid tijdens deze Kayak Fishing Week gewaarborgd is. Voorzien van marifoon en een walkie talkie gaat Leonard stand by zijn om bij eventuele problemen direct hulp in te roepen en/of zelf in actie te komen.

Na een gezellige introductie en welkomstdrankje richt iedereen zijn kamer in en worden de goederen van onze sponsors Westin, RDK Baits, Novasol Nederland en Johan Bijl zeeaas en hengelsport artikelen verdeeld.

In de avond zijn er DVD’s over het vissen op zeeforel ter beschikking waar graag gebruik van gemaakt is. Tevens hebben Leonard en Ron de mogelijkheden op Langeland besproken en voor morgen de stek bepaald.

Om 06.00 uur staan we op en vertrekken om 08.00 uur naar het strand van Botofte. Het water is spiegelglad en belooft veel voor deze dag. Ook was er belangstelling van het Deense Visblad Fisk en Fri. David Nielsen van Fisk en Fri maakt de gehele dag foto’s, Interviews en heeft vooral genoten van alles wat hij op het water heeft gezien.

Hij komt ook morgen nog eens om dit event mee te maken. Op de marifoon hebben vele schippers van opstapvissers boten heel positief gereageerd over dit evenement. Tevens is er heel veel belangstelling vanaf de kant en we worden door velen enthousiast aangesproken over dit event.


Na de introductie over het gebruik van de Hobie Kayaks gaan we met zijn dertienen het water op. Ik heb een Hobie Kayak Pro Angler ter beschikking van Mark van Dijk Fishing Kayaks.



Al gauw komen de eerste vissen boven water: geep, schar, schol, wijting, gul, pieterman, pitvis, lipvis en een knorhaan.


Ron Smits met een mooie schol op de Hobie Kayak Pro Angler van Mark van Dijk Fishing Kayaks.


Schollen zo groot als vliegdekschepen.


Eerst vooral klein, maar in de loop van de dag worden ze steeds groter, Iedereen vangt een mooie klus vis. Vooral tegen het einde komt er veel grote schol en schar boven bij Ron Smits, die op 17 meter water een prima plaats weet te vinden.


Er is zelfs een mooie griet gevangen.


Iedere worp is raak. Scharren van 35 centimeter en groter komen boven water en ook vijf schollen, waar de meetlat op meer dan 40 centimeter blijft steken. De grootste is net geen 50 centimeter, vliegdekschepen zijn het.


Plezier tijdens het vissen.

Al gauw komen ook Eric de Keuster en Kevin van Puyvelde naar Ron Smits en ook zij vangen grote vis. Kevin vangt even later zijn grootste schol ooit: een echt vliegdekschip van iets meer dan 50 centimeter.


Een persoonlijk record voor Kevin 50 centimeter schol.



Fijne kayak van Mark van Dijk Fishing Kayaks te Hoogstraten.


De schaterlach van Eric de Keuster is tot ver over het water te horen.

Zelfs de sportvissersboten komen onze richting op, omdat aan onze gezichten te zien is dat er goed vis wordt gevangen en ook dat alle deelnemers het reuze naar hun zin hebben. Een geweldige dag komt aan zijn einde.

Afspraak is dat we om 16.00 uur stoppen om de spullen weer in orde te hebben voor de volgende dag. Na het lekkere eten is er niemand meer die nog gaat vissen… Moe en voldaan duiken we ons bed in om de volgende dag weer naar Botofte te gaan. De vooruitzichten zijn opnieuw goed.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -