International Kayak Fishing Week 2015 Lohals Langeland Denemarken dag 3 en 4

International Kayak Fishing Week 2015 Lohals Langeland Denemarken dag 3 en 4 

Door Team Total Fishing International (Leonard Muys en Ron Smits)

Beide dagen staat er een zware oostenwind, die het water hoog opstuwt. Vissen met de kayaks is vanwege de veiligheid aan de oostkust niet mogelijk. Dinsdag hebben we de rustdag in plaats van woensdag ingelast.

De organisatie hield het rustig, het eiland verkennen, een heuse pikante Hollandse bruinen bonen schotel klaarmaken en vooral relaxen en bijkomen van de afgelopen dagen.


Mark zorgt er voor dat ’s morgens de tafel keurig gedekt is, wanneer ’s morgens de eerste vissers zich melden om hun ontbijt te nuttigen.


Iedere dag zorgt de organisatie voor het ontbijt, aasverdeling, transport van de kayaks van en naar het water, afspuiten met de hogedrukreiniger van de kayaks, overzicht houden met betrekking tot de kayaks op het water in verband met de veiligheid (door middel van verrekijkers, portofoons en telefoons) alsmede het klaarmaken van het avondeten.


Team Total Fishing International bezig met het schrijven van de artikelen.


Vandaag is het een ideale gelegenheid om een ouderwetse Hollandse bruinebonenschotel op tafel te zetten. Vooral onze Belgische visvrienden kijken heel bezorgd naar enkele en vooral de grote hoeveelheid van de gereedstaande ingrediënten: 13 potten bruine bonen, 2 potten sambal badjak. 3 grote bollen knoflook, 13 grote uien, 5 rookworsten, 3 grote bakken met champignons en heel veel gerookt ontbijt spek. Wat gaat dit betekenen na de maaltijd? Is het wel te eten?

Leonard geeft vandaag uitleg over de te gebruiken onderlijnen en doet voor hoe je deze moet maken.


Visgids Leonard aan het werk.



Het was een zware strijd...maar de overwinning was daar: echte Hollandse bruinebonenschotel om je vingers bij op te eten.


Na de maaltijd is de keuken veranderd in een waar strijdtoneel. Ron gaat het gevecht aan met de bruine bonen en dit is na de maaltijd goed te zien. Links en rechts, maar ook tegen de achterwand, liggen de slachtoffers: bruine bonen, spek, rookworst en champignons. Ronny en een paar vrijwilligers hebben de 'slachtoffers' afgevoerd en de keuken ligt er even later weer stralend bij, voor de volgende dag.


Lekker…

Er blijft na het eten echter niet veel van de schotel over en ’s avonds heeft Kevin nog een flink bord vol warm gemaakt. Iedereen vindt de bruine bonen een succes. Bovendien gaat iedereen volgend jaar weer mee, op voorwaarde dat er weer bruine bonen zijn. Het opruimen van de keuken vinden ze dan geen probleem.


Ook de tong meldt zich.


Beide dagen heeft bijna iedereen vanaf het strand gevist. Over het algemeen is er wat platvis, kleine gulletjes, geep en kleine zeeforel gevangen. Niet heel veel. Frank is op deze dagen met zijn kayak op het water met Wesley (alleen dinsdag) en nabij de brug van Rudkobing vangt hij mooie gepen en een zeeforel. Rudy Mike en Ronny hebben ieder, vanaf de kant, een maatse zeeforel gevangen. Ronny had een heel mooie zeeforel van ruim 50 centimeter gevangen.


Ronny met een vijftiger.



Mike (boven) en Rudy (onder) met hun veertigers zijn dik tevreden.




De avonden zijn altijd heel gezellig. De pooltafel maakt iedere avond overuren.


Een nieuw talent? In ieder geval is de vloer weer schoon.



De 'dolfijntjes' van Mark.



Veel ondermaatse zeeforel.


Morgen zijn de weersvooruitzichten een stuk beter en kan er weer met al de kayaks op uit getrokken worden. We gaan dan naar de Lindelse Nor (fjord onder Rudkobing ter hoogte van Lindelse)


Prachtig huis voor zoveel man, we proberen dit volgend jaar weer te kunnen huren.



Novasol al meer dan 30 jaar een vertrouwd adres voor het huren van een vakantie huis in Denemarken. Eén medewerkster ken ik al bijna 25 jaar.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De haken en ogen van een Noorse vistrip (17)
Marc Borst -