Interactief Hengelsportevenement 21 Mei 2009 bij Forellenvijvers ‘de Kool’

Interactief Hengelsportevenement 21 mei bij Forellenvijvers ‘de Kool’

Forellenvisvijvers ‘de Kool’ is gelegen in het dorpje Heelweg, vlakbij Varsseveld en Doetinchem. Dit park is nieuw aangelegd en in augustus 2007 geopend. Je kunt er prachtig forelvissen en er wordt naar gestreefd om het vissen in een heel natuurlijke omgeving te realiseren.

Er is ook een grote vliegvisvijver (1,5 hectare) waarop alleen met de vliegenhengel mag worden gevist volgens het Catch & Release principe. Naast regenboog- en zalmforellen zullen hier ook andere interessante vissoorten worden uitgezet.


Plattegrond van de locatie.


Interactief Hengelsportevenement 21 mei

Het is een uniek interactief gebeuren waarbij de toeschouwers demonstraties te zien krijgen en daarna het geleerde in de praktijk kunnen uitproberen. Op het terrein van 10 hectare zal het gehele gebeuren gaan plaatsvinden.


Vijver 1
: demonstraties wat je zoal met powerbait en en allerhande
 drijvende en zinkende dobbers kunt doen om de forel te belagen door Gerard Kerkdijk.

Vijver 2 : De jeugd wordt hier geleerd hoe ze een snoertje kunnen optuigen. Daarna mogen ze proberen een visje te vangen.

Vijver 3 : Leden van de Kingfisher uit Kampen geven demonstraties in het werpen met de vliegenhengel. Op het water van deze grote vijver drijft het bellyboot-team van Dutch Fishing. Zij geven een demonstratie hoe zoal op deze vijver gevist kan worden met belly boten 
                                
Vijver 4 : Hier kan jong en oud over water  lopen!!!                                        


                                                                                  Gerard Kerkdijk van Pure Fishing
                                                                                               
Vijver 5 : Hier vinden demonstraties van het karpervissen plaats. Bekende wedstrijdvissers van het team van ABU-Evezet (Hennie van der Bruggen en Frans van Berkel) geven hier demonstraties hoe het beste op karper gevist kan worden.

Meer informatie:

Forellenvijvers ‘de Kool’
Molenweg 4
7055 AX Heelweg
Tel: 0315 231995  
http://www.de-kool.nl/hemelvaart.html