IJsland dat is het…!

Persbericht Cordes Travel

IJsland dat is het…!  

Nergens vang je zoveel kabeljauw als in IJsland. Vis je hier met lichte materialen of zelfs met de vliegenstok, vang je hier de hele dag achter elkaar vis. Wil je kans maken op die hele dikke kabeljauw, dan moet je 'groot' inzetten. IJsland is echt TOP, IJsland is een visreis die je gewoon eens moet meemaken.

Vanaf Amsterdam vlieg je met Icelandair naar Keflavik, vanaf daar een korte transfer naar Reyjavik en vanaf daar met de binnenlandse vlucht naar het Westfjord in IJsland. Daar staat de visgids je op te wachten en begeleid je naar het huisje.


Rick Sol met een kabeljauw van 30 kilo, Augustus 2014.


Je vertrekt op dinsdags en bent ook dezelfde dag al in je huisje in IJsland, alle vluchten en transfers voor deze visreis worden door ons geregeld en zijn inclusief in de prijs. Je hoeft alleen maar op het vliegtuig in Amsterdam te stappen en de rest is geregeld voor je.
 

De snelle 135pk dieselboot, zonder vaarbewijs.

 
De volgende ochtend laat de visgids je de grote stabiele zeewaardige 7.5 meter lange visboot zien, met een sterke 130pk Volvo dieselmotor, waar je géén vaarbewijs voor nodig hebt. Hij legt al het apparatuur uit, laat zien hoe alles werkt.

Nu gaat de visreis echt van start en vaar je meteen naar de beste stekken, vanaf Bolungarvik vaar je in vijf minuten naar de beste zeewolfstek en is het maar 15 minuten naar stek zes.

Kortom, je hoeft niet altijd heel ver te varen om hele mooie vis te vangen, de 80 tot 90 centimeter vissen zwemmen voor de deur. De visgids is ook te huur. Hij gaat dan een hele dag met je het water op en doet zijn uiterste best om jullie die een 20+ kabeljauw te laten vangen. Hij leert je van alles en laat je de juiste technieken zien om je visreis compleet te maken.
 

Rens (Kabeljoekel) met een kabeljauw van 25 kilo.

 
En dan ga je op jacht naar die 15+, 20+, 25+ en met een beetje geluk een 30+ kilo kabeljauw, je hebt hier tijdens je visreis 99% kans om een meter-kabeljauw te vangen en je maakt een hele grote kans om die 15 kilo of zelfs 20 kilo kabeljauw te vangen en dat is dan niet tijdens de wintermaanden maar kan bv ook in Augustus.

Bekijk de reisverslagen maar eens >hier< (http://cordestravel.nl/vissen-in-ijsland-reisverslagen/) en zie zelf dat je het hele jaar door grote kabeljauw kunt vangen en dat dat in IJsland niet alleen in de wintermaanden hoeft. Je kunt hier ook in je t-shirt grote vissen vangen.
 

Een dikke 30+ kabeljauw in de zomer.

 
Uit de vele reisverslagen en >vangstberichten< (http://www.zeevisland.com/vangstberichten/no-index.php) uit IJsland kun je zien dat er het hele jaar grote vissen worden gevangen. Dat wil je natuurlijk op je visreis, grote vissen vangen, maar je gaat ook voor de sport en het plezier.

Op ons laatste >filmpje< (https://vimeo.com/user34253922/visreis-ijsland-vissen) kun je zien hoeveel er wordt gevangen, hoe het dorp Sudavik eruit ziet vanuit de lucht en kun je de boten goed zien. Ook zien we zelfs een bultrug walvis van 15 meter naast de boot, want ook deze, net als orca’s, papegaaiduikers, dolfijnen en zeearenden kom je tegen in tijdens je visreis naar IJsland. Bekijk de prachtige film maar eens, deze geeft je een eerlijk en goed beeld van de visreis naar IJsland.
 

Af en toe vangt men ook heilbot.


Wil je groot vangen, moet je ook 'groot' inzetten. Denk aan shads van 30 tot 40 centimeter, koolvissen die soms wel 50 centimeter groot zijn en hele grote dreggen maat 14/0. Een kabeljauw heeft een grote bek en die lust wel een groot stuk (kunst)aas.

Het vissen in IJsland is niet moeilijk. Je hoeft niet de hele dag stekken te zoeken. Je kunt lange drifts maken en je hebt geen hele grote berg kunstaas of pilkers nodig. Verspelen doe je hier nauwelijks.

Verder vis je op 'normale' tijden. Waar je in Noorwegen nog wel eens heel vroeg of in de nacht moet vissen om een mooie vis te vangen, kun je in IJsland van 09:00 tot 17:00 uur vissen.

Ook hoef je niet alle vis te fileren en kun je dus in de avond lekker genieten van een vers stukje vis tijdens het diner en genieten van een lekker drankje.

Je vangt in IJsland 90% kabeljauw. In de maanden mei, juni en juli kun je de lekkere zeewolf vangen. Soms vang je ook wel een heilbot, zeeduivel, roodbaars of koolvis, maar 90% is kabeljauw.

In de avond mag je uiteraard vis meenemen naar het huisje om daar verse vis te stomen, bakken of om er kibbeling van te maken. Wat is er lekkerder dan verse zeewolf op je bord?
 

Nanno met 2 mooie zeewolven.

 
In IJsland kun je hengels en warmte/drijfpakken huren, materialen kopen. Ook kun je 's avonds in een restaurant eten (normale prijzen), dus voor iedere visser is IJsland geweldig.

Hier beleef je een geweldige visreis, met heel veel vis en maak je kans op die hele grote vissen waar je al vele jaren van droomt.

Neem de stap eens en bekijk de prijzen op onze website, of mail ons even voor een geheel vrijblijvende prijsopgaaf. Of ga alleen of met je groep naar het bekende Penn IJsland Festival van 21 tot en met 28 Juni 2016 (24 uur per dag licht), waar nog maar een paar plaatsen vrij zijn.

Het Penn IJsland festival is een week vissen met alleen maar Nederlandse en Belgische vissers. Wij gaan die week zelf ook mee als begeleiding.

Ga je in Juli naar IJsland, dan krijg je de tweede week gratis en via Cordes Travel hoef je het meenemen van je hengelkoker niet te betalen. Die betalen wij voor je, dus kun je gratis je hengelkoker meenemen naar IJsland.
 

Prachtige zeeduivel uit IJsland.

 
Na de boeking krijgt u een heel boekwerk over het vissen in IJsland, info over technieken, materialen en kunstaas en kun je met je eigen groepje op kantoor langskomen voor prive-les.

Onder het genot van een hapje en drankje nemen we dan de hele visreis door, vertellen we alles over de materialen, technieken en vertellen we je alle tips en trucs om die grote kabeljauw te vangen.
 
Meer vragen of interesse in een visreis naar IJsland ?
www.cordestravel.nl

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -