IJsland dat is het…

Persbericht Cordes Travel

IJsland dat is het… 

Door Raffie Cordes

Dat is de kreet die inmiddels onder alle IJsland sportvissers bekend is. Al vele jaren trekken er via Cordes Travel honderden sportvissers naar IJsland en velen met groot succes.

IJsland is niet moeilijk om te vissen, je hebt niet veel kennis en ervaring nodig, géén vaarbewijs voor de boten, er zijn hengels en drijfpakken te huur en je kunt zelfs een dag met een visgids mee.



IJsland is voor iedereen goed toegankelijk.



Cordes Travel regelt de hele reis voor de groepen, vliegtickets, extra bagage, transfer, huisje, boot en alle zaken er omheen, als u zorgt dat u op Schiphol bent, regelen wij de rest.



Wilt u 2 weken blijven voor de prijs van 1 week, reis dan in de periode tussen 7 Juli en 25 Augustus, dat scheelt een flink bedrag.



Nee, de visserij is dan zeker niet slecht, maar vele 'pappa’s' zijn dan met hun gezin op vakantie en is het dus rustiger.



Kijk maar eens bij de reisverslagen van Juli en Augustus, dan zijn de vangsten net zo goed als in de andere maanden.



Eens per jaar wordt er door Cordes Travel ook het inmiddels beroemde Penn IJsland Festival georganiseerd, dit jaar werd het voor de 8e keer georganiseerd en wederom met groot succes.



In de week van 19 tm 26 Augustus 2014 wist Rick de zwaarste kabeljauw vd week te vangen met een gewicht van 29.98 kg 20 gram onder de 30kg!



De 2e plaats was voor Pedro hij ving een kabeljauw van 28.86 kg, 3e plaats was voor Willy met een kabeljauw van 26.76 kg en onze jongste deelnemer Lars (15 jaar) uit België ving een kabeljauw van 24.40 kg.



Er werden die week flink aantal 25+ en 20+ kabeljauwen gevangen en maar niet te spreken over alle kabeljauwen tussen de 15 en 20kg.



Kortom het was wederom een geweldige week vissen in IJsland.



Ik moet wel eerlijk zeggen dat je voor IJsland wel top materialen moet meenemen, of ter plaatse huren, want de vissen die we daar vangen tussen de 20 en 60m diepte zijn echt sterk.



We zien dan gedurende zo’n week ook wel wat molens en reels die het begeven.



Om die reden vissen we met de topmaterialen van Penn, denk aan de serie Regiment hengels zoals de Inliner, de Halibut maar ook de nieuwe serie reishengels 'Legion'.



Als molens vissen we met de Spinfisher V en de nieuwste serie Penn Conflict in formaat 5000 en 6000, perfect voor het zware werk in IJsland én Noorwegen, op dit soort materialen kun je echt vertrouwen.



Verder vissen we met gevlochten lijnen Spiderwire Ultracast 20/00 (20.7kg) en 25/00 25.8kg en de nieuwe zwarte lijn van Berkley de 'Black Velvet', allemaal lijnen waar wij onze record vangsten aan toevertrouwen.



Het leuke van zo’n Penn IJsland Festival is dat wij, Linda en Raffie Cordes ook mee gaan, wij begeleiden de hele groep vanaf Amsterdam naar IJsland en terug.



We zijn ook op het water aanwezig. Tijdens dit festival zijn er alleen Nederlandse en Belgische sportvissers aanwezig.



Men kan deelnemen als 'solo' visser als u geen andere vismaten kunt vinden die ook mee willen, of u meld u met uw eigen groep.

Op dit moment zijn er nog maar twee huisjes vrij, dus heeft u interesse, wees dan op tijd.



Kortom IJsland is hét kabeljauwparadijs in Europa, nergens kunt u zoveel kabeljauw vangen als in IJsland en zelfs buiten het skrei seizoen zijn er hele dikke kabeljauwen te vangen, dat bewijst het Penn IJsland Festival dit jaar wel.



Dus wilt je eens mee naar IJsland of buitenom het Festival naar IJsland gaan, bekijk dan de >>reisverslagen<< eens.



zie de informatie op de website en kijk naar ons allernieuwste IJsland filmpje met beelden onder water en vanuit de lucht!
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -