Identiteit onbekende vis vrijwel zeker onthuld



Identiteit onbekende vis vrijwel zeker onthuld

De identiteit van de getoonde vreemde vis die onlangs in de Actuele Vangstberichten van 6 september verscheen, lijkt te zijn gevonden. Het ging om onderstaande foto die werd ingezonden door Henk van ‘t Ende uit Spakenburg.


Beste TF, bij deze twee foto’s een vreemde vis welke wij in juni in Sneem in Ierland hebben gevangen. Het beestje van ongeveer 30 cm is gevangen door Arian van de Put uit Gouda. Onze schipper Jack o Shea die al 30 jaar in deze baai vist, kende dit beestje ook niet. Wie o wie weet wat voor een soort het is? Groet, Henk van ’t Ende, Spakenburg.

Hierop kreeg de redactie meerdere mails binnen waaronder die van Drs. R. B. Zoetemeyer, werkzaam bij Sportvisserij Nederland. Zoetemeyer schreef ons het volgende:

Beste redactie van Total Fishing,

Ik werd geattendeerd op een onbekende vis op Total Fishing. Ik weet niet of jullie al hebben uitgezocht wat voor soort het is. Deze vreemde vis, die Arian van de Put uit Gouda in juni in Sneem in Ierland heeft gevangen (gemeld door Henk van ’t Ende uit Spakenburg), is volgens mij een rode bandvis of Cepola macrophthalma (Linnaeus, 1758). Volgens mij komt ‘ie ook niet voor op de NCRZ recordlijst, dus wellicht een nieuw record?

Met een vriendelijke groet,
Bert Zoetemeyer

< Einde bericht >

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Producten nu online te bestellen
Willem Moorman -